Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejen pro svou dokonale sladkou chuť, ale také pro svou vláčnost a čokoládovou polevu jsou marokánky žádané. Kombinace kandovaného ovoce a ořechů je dokonalá, pokud zbytečně nechybujeme v jejich přípravě.

Přestože máme pocit, že marokánky jsou typicky českým cukrovím, protože se zde připravují od nepaměti, doopravdy pocházejí ze severu Afriky. Jejich příprava je specifická v tom, že se před jejich pečením nejprve suroviny pozvolna uvaří.

Chyby během přípravy marokánek

Nemějte obavy, zhotovení tohoto oblíbeného vánočního cukroví opravdu není náročné ani zdlouhavé. Vyhněte se pár chybkám a můžete si na něm pochutnávat.

  1. Zásadní chybou je šetřit na potřebných ingrediencích. Z nekvalitních surovin nikdy nevznikne kvalitní výsledek. Nešetřete na surovinách - nešetřete na sobě.
  2. Během vaření neodcházejte z kuchyně, aby vám vařená směs neutekla z hrnce na sporák. Zbytečně byste přišli o suroviny a ještě si přidělali úklid navíc.
  3. Vysoké placky se dobře nepropečou - ze vzniklé ovocno-ořechové směsi tvořte pouze tenké placičky, aby se v troubě propekly až do svého středu.
  4. Dobu pečení je nutné uzpůsobit vaší troubě, proto marokánky v troubě hlídejte. V případě přepečení budou totiž velmi tvrdé a nedobré. Hotové marokánky poznáte velmi jednoduše - postupně se změní jejich okraje do zlatavé barvy.

Při správném skladování marokánky vydrží až měsíc - skladujte je na chladném a temném místě. Odleželé jsou dokonale měkké a vláčné, přesvědčte se sami a upečte si ty nejlepší marokánky z našeho receptáře. S přípravou vám pomůže videonávod.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky