Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Objednaná pizza nás často zachraňuje v případech, kdy se nám nechce vařit nebo máme chuť na něco dobrého a pro nás bezpracného. Jak ale všichni víme, domácí pokrmy nic nepřekoná. Zde stačí nechybovat v přípravě těsta.

Ať jste fanoušky jakékoliv kombinace chutí na pizze, jedno mají všechny stejné - základní těsto, které je nosičem ingrediencí dodávající pizze její typickou chuť. Na jeho přípravě tak záleží ze všeho nejvíce, protože samotné obložení pizzy je snadné.

Chyby v přípravě těsta na pizzu

Vyvarujte se následujících chyb, abyste si mohli pochutnat na bezkonkurečně nejlepší pizze ze všech - domácí, se všemi vašimi oblíbenými surovinami.

  1. Vsaďte na ověřený recept na pizzu, abyste nebyli zklamaní výslednou strukturou těsta. Experimentovat můžete při dostatku času a ingrediencí.
  2. Receptů na těsta na pizzu je k nalezení mnoho, kynuté i nekynuté. Každopádně oschlé těsto je zklamáním, kdy ztvrdlou krustu budete muset odstranit, čímž přijdete o značnou část výsledného rozměru pizzy - proto těsto zakrývejte.
  3. K vytvarování pizzy nepoužívejte váleček. Přišli byste tím o vzduchové bublinky, které jsou žádoucí a pro pizzu typické. Pracujte pouze rukama a pizzu tvarujte za pomocí dlaní a prstů. Nebojte se ho připravit tenké, klidně i tenčí než 0,5 cm.
  4. Méně je někdy více - s obložením pizzy to nepřehánějte, aby se těsto mohlo pod nánosem všech surovin pořádně propéct a nebylo vespod syrové.
  5. Nezapomínejte, že pizza se peče při vysoké teplotě kratší čas. Vyhněte se tedy dlouhému sušení při nízkých teplotách, pizza by byla suchá a tvrdá. Troubu mějte předem vyhřátou společně i s plechem či kamenem pro pečení pizzy.

Pizza je velmi oblíbenou pochoutkou, protože si ji každý obloží ingrediencemi, které má rád. Jakou pizzu máte nejraději vy? Podělte se s námi v komentářích a připravte si s námi vynikající pizzu podle názorného videoreceptu z naší dílny: 

Komentáře

Další tipy a triky