Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová roláda sklidí úspěch jako slavnostní nedělní oběd i jako studené pohoštění pro návštěvu. Připravujeme ji z kuřecího, vepřového, hovězího nebo krůtího masa. A právě výborná náplň dovede masovou roládu k dokonalosti.

Upéct lahodnou roládu nemusí být strašákem. I když by se nám nepodařilo vykostit celé kuře nebo jiný potřebný velký plát masa, s přehledem se dá roláda udělat i z jednotlivých plátků, které necháme lehce překrývat přes sebe a poté naklepeme paličkou.  A proč roládu plnit? Náplň celou roládu výborně dochutí, postará se o šťavnatost a navíc bude vypadat na řezu skvěle. A že je z čeho vybírat, protože náplní je nespočet. 

Čím naplnit masovou roládu

Samozřejmě postačí obyčejná šunka a sýr, nicméně pro dokonalou masovou roládu doporučujeme si s náplní alespoň trochu pohrát a zaexperimentovat, roláda pak bude stát za to. Podle chuti do náplně přidáme navíc sůl, pepř a nasekané bylinky.

Podle videonávodu si snadno připravíme kuřecí roládu s vaječnou náplní, která hraje všemi barvami. Vytvarovanou masovou roládu posypeme uzenou paprikou a upečeme dozlatova. Výborná je i zastudena.

Jaká náplň do masové rolády patří k vašim nejoblíbenějším? Budeme rádi, když se s námi o vaše osvědčené tipy podělíte. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky