5 tipů, čím potírat kuře na grilu: Vyzkoušejte osvědčené rady pro oblíbenou letní klasiku
Bez grilovaných kuřat se neobejde snad žádná grilovačka. Čím kuře během grilování potírat? Ať už jste se rozhodli pro kuře celé nebo naporcované, s našimi tipy dosáhnete šťavnatého masa i křupavé kůrčičky.
Kuře nejprve omyjte a osušte, případně ještě naporcujte. Naporcováním citelně zkrátíte dobu, po kterou je nutno kuře ponechat na grilu. Poté jej naložte do vámi připravené marinády, a to nejméně na 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím potírat grilované kuře
Základem směsí, kterými lze kuře potírat, bývá olej a koření. Dále pak můžete přidávat ingredience podle vlastních preferencí.
- Marináda, ve které bylo kuře naloženo, je naprosto ideální volbou. Nemusíte nic dalšího připravovat a zbytek marinády nepřijde vniveč. Potírejte nejlépe každých 20 minut.
- V případě, že použít marinádu z nějakého důvodu nemůžete či nechcete, lze kuře potírat ochuceným olivovým či řepkovým olejem. Ochutit jej můžete česnekem a solí, ale i různými bylinkami. Směs na potírání lze také připravit z kombinace oleje, másla a koření. Časové intervaly potírání dodržujte stejně jako u použití marinády.
- Další možností je potírání kuřete přepuštěným máslem a šťávou z kuřete. To stačí praktikovat posledních 20 minut grilování, což vám zaručí křupavou kůrčičku. Pro zachytávání šťávy z kuřete poslouží hliníková miska vložená pod něj či stojan určený přímo na grilování kuřat.
- Pro křupavou kůrčičku můžete kuře na konci grilování několikrát potřít pivem či barbecue omáčkou. Pivo lze přimíchat i do marinády z oleje, koření a bylinek. Stačí směs pivem naředit.
- Asijská kuchyně je velmi oblíbená, a to stejně jako v kuchyni, tak i u grilu - proto můžete maso potírat i směsí v tomto stylu. Postačí vám sójová omáčka, zázvor, prolisovaný česnek a třtinový cukr nebo med.
Ať už zvolíte jakoukoliv variantu potírání kuřete na grilu, věříme, že se dočkáte kýženého výsledku a s nadšením budete při dalším grilování opět chystat kuře. Pro další inspiraci pro vás máme video-recept na grilovaná kuřecí prsa Toronto.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Jak grilovat kuře? Je více možností a osvědčených postupů, jak si s grilováním kuřete poradit
Čím potírat maso na grilu, aby nebylo vysušené? Pokud jste ho nestihli včas naložit, poradíme vám
Komentáře