Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jistě se to stalo každému z nás, vaříme maso, vaříme dlouho, ale maso je stále tuhé a tvrdé, a nás už začíná tlačit čas. Máme pro vás několik tipů a vychytávek, jak pomoci masu změknout a zachránit tím celý oběd. Znáte je?

Maso, především hovězí, potřebuje čas na to, aby změklo. Nevaříme-li ho dostatečně dlouhou dobu, bude tuhé a půjde jen obtížně rozžvýkat. Existuje však pár způsobů, jak změknutí masa urychlit. Máme pro vás několik tipů.

Co dělat, když je maso tvrdé

S tímto problémem se nejčastěji setkáváme u hovězího masa, které v naprosté většině případů nakoupíte v obchodech pod názvem čerstvé maso. Přitom hovězí potřebuje čas, během kterého zraje a měkne.

  • Velkým pomocníkem při vaření masa je tlakový hrnec. V něm se potraviny vaří při vyšším tlaku a tím pádem jsou rychleji hotové.
  • Maso naložte den předem do marinády. Díky ní bude šťavnaté, plné chuti a navíc rychleji změkne.
  • Výhodné je do marinády použít ocet, citrusovou šťávu, jogurt, česnek nebo ananas. Obsahují totiž enzymy a kyseliny, díky kterým maso bude křehčí.
  • Pokud vás tlačí čas a maso v hrnci je stále tuhé, přidejte k němu lžíci rumu nebo vodky. Rychleji změkne a po alkoholu nebude v chuti ani stopa.

Hovězí maso bychom neměli v jídelníčku opomíjet, je bohatým zdrojem železa a obsahuje i mnoho vitamínů. Proto se ho nebojte, není těžké s ním pracovat. Jen mu dopřejte čas. Věříme, že si potom na jídle opravdu pochutnáte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky