Hříbky v kuchyni: Jedinečná chuť a vůně okouzlí v omáčkách i v hřejivých polévkách
Houbaření se stalo oblíbenou činností pro mnoho z nás a není se čemu divit, zdravotní procházku spojíme dohromady se sbíráním hříbků. Ty můžeme zpracovat do oblíbených pokrmů nebo je použít k nasušení. Poradíme nejoblíbenější pokrmy z hříbků.
Hříbky patří mezi nejoblíbenější u nás rostoucí houby, které jídlu dodají nezaměnitelnou a báječnou chuť i vůni. Přidáváme je do pokrmů nejlépe čerstvé, avšak podobně chutnají i nasušené nebo zpracované jinými metodami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Polévky s hříbky
Hříbky velmi často přidáváme především do hustých, krémových polévek, dokáží je skvěle dochutit a také navonět. Sušené houby využíváme do tradiční bramboračky, kulajdy, kyselice nebo z nich uvaříme jemný houbový krém.
Hlavní chody s hříbky
Nakrájené hřiby využijeme do základu pod pečené maso či zvěřinu, do ragú a směsí se zeleninou, do tradičních smetanových omáček, k plnění rolády a nádivky. Báječně se hodí také do rizota nebo k těstovinám s omáčkou. Hříbky nepochybně využijeme i při vaření houbového guláše a vaječné smaženice.
Uchování hříbků
Máme-li štěstí na velkou úrodu hříbků a nestíháme je spotřebovat čerstvé, můžeme hřiby nasušit či zavařit do sklenic, ve kterých zůstanou stále chutné a šťavnaté. Z usušených hřibů lze také snadno připravit houbový prášek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Houbový prášek je výborný k dochucování pokrmů. Poradíme, jak ho snadno připravit a uchovat
Barevné houby v našich lesích. Jaké houby se sbírají, které jsou nejlepší a jak vypadá moderní houbaření?
Houbový guláš byl oblíbeným jídlem našich babiček. Naučte se ho spolu s námi
Komentáře