Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbaření se stalo oblíbenou činností pro mnoho z nás a není se čemu divit, zdravotní procházku spojíme dohromady se sbíráním hříbků. Ty můžeme zpracovat do oblíbených pokrmů nebo je použít k nasušení. Poradíme nejoblíbenější pokrmy z hříbků.

Hříbky patří mezi nejoblíbenější u nás rostoucí houby, které jídlu dodají nezaměnitelnou a báječnou chuť i vůni. Přidáváme je do pokrmů nejlépe čerstvé, avšak podobně chutnají i nasušené nebo zpracované jinými metodami.

Polévky s hříbky

Hříbky velmi často přidáváme především do hustých, krémových polévek, dokáží je skvěle dochutit a také navonět. Sušené houby využíváme do tradiční bramboračky, kulajdy, kyselice nebo z nich uvaříme jemný houbový krém.

Hlavní chody s hříbky

Nakrájené hřiby využijeme do základu pod pečené maso či zvěřinu, do ragú a směsí se zeleninou, do tradičních smetanových omáček, k plnění rolády a nádivky. Báječně se hodí také do rizota nebo k těstovinám s omáčkou. Hříbky nepochybně využijeme i při vaření houbového guláše a vaječné smaženice.

Uchování hříbků

Máme-li štěstí na velkou úrodu hříbků a nestíháme je spotřebovat čerstvé, můžeme hřiby nasušit či zavařit do sklenic, ve kterých zůstanou stále chutné a šťavnaté. Z usušených hřibů lze také snadno připravit houbový prášek.

Lákavou pochoutkou jsou pečené hřiby na slanině zalité smetanou, vyzkoušejte tuto dobrotu podle videoreceptu. Hřiby do pekáče můžete i nakrájet na plátky, díky tomu je budete mít stejně široké a rychleji nakrájené. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky