Co dobrého upéct s rybízem? Snadno dostupné letní ovoce je skvělé na celou řadu moučníků
Červený rybíz dozrává postupně a na rozdíl od černého rybízu z keříků neopadává, proto jej můžeme sklízet podle potřeby. Moučníky jsou sice nejchutnější z čerstvě sklizeného rybízu, ale protože se toto ovoce snadno mrazí, určitě si ho připravte na celý rok do zásoby. Když se do trhání zapojí celá rodina, všichni budou v zimě u moučníku vzpomínat na horké letní dny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jednoduché rybízové bublaniny na plech
Tyto moučníky připravujeme z těst, která jsou umíchaná během chvilky. O kyprost se obvykle postará kypřicí prášek. Bublaniny jsou ideální pro letní dny, kdy se nám nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale přesto máme chuť na něco dobrého. S rybízem nešetříme, ale moučník dostatečně přisladíme, aby nebyl příliš kyselý.
Rybízový moučník se sněhovou čepicí
Kombinace rybízové, červeně zbarvené vrstvy s pořádnou sněhovou vrstvou je atraktivní už na pohled a pokud takový dezert předložíme po dobrém obědě, jen se po něm zapráší. Sníh musí být dobře ušlehaný a rybíz je nejlepší čerstvě sklizený.
Muffiny s kuličkami rybízu
Tyto populární malé buchtičky se dají upéct na celou řadu způsobů, proto pro vás máme v záloze také několik rybízových receptů. Rybíz dobře přislaďte, aby muffiny chutnaly i dětem, případně je po upečení ještě lehce pocukrujte. Do těsta můžete přidat kousky čokolády pro ještě lepší chuť.
Rybízové dezerty pro slavnostní příležitosti
Nejen jahody, maliny a borůvky jsou ideálním ovocem do svátečních moučníků. I rybíz je velmi vhodný, jen musíme zvolit ten správný recept, který dá vyniknout jeho jedinečné chuti. Několik takových receptů jsme pro vás vybrali. Upečený korpus můžete pokrýt sněhovou pěnou nebo jednoduchou ušlehanou vrstvou ze smetany či rafinovanějším krémem z mascarpone, smetany ke šlehání a želatiny. Rybíz do těchto dezertů neprochází tepelnou úpravou, proto naplno vynikne jeho chuť.
Kynuté a piškotové moučníky s rybízem
Kynuté koláče a buchty často pekly naše babičky a s rybízovým kynutým moučníkem určitě neuděláme chybu. Těsto dáme kynout na plech, mezitím zajdeme na zahradu natrhat misku červeného rybízu. Po omytí a okapání rybíz rozložíme na plech na těsto, pokryjeme řádnou vrstvou lahodné drobenky a upečeme. Kynutá buchta se snadno mrazí, proto bez obav upečte rovnou třeba dva plechy. Kyselý rybíz velmi dobře doplňuje i sladké piškotové těsto, lehký moučník se na jazyku jen rozplývá.
Komentáře