Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znáte ricottu? Tento lahodný italský sýr ze syrovátky využijeme do sladkých i slaných pokrmů
Zdroj: Toprecepty-Vareniste.cz

Ricotta má nasládlou mléčnou chuť a konzistencí připomíná tvaroh s lehce zrnitou strukturou. Má nízký obsah tuku a zároveň vysoký podíl živin a minerálů, proto se těší velké oblibě.

Co je to ricotta

Ricotta doslova znamená "převařená". Je připravovaná ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane jako vedlejší produkt při výrobě sýrů a tvarohu. Syrovátka má blahodárné účinky na náš organismus, je nízkokalorická a obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a bílkovin, kterými ricottu obohatí a dodá jí specifickou nasládlou chuť a měkkou konzistenci. 

Na co se dá použít ricotta

Ricotta má mnohostranné využití a díky své jemné chuti se hodí do sladkých i slaných pokrmů, kde ji využijeme jako náhražku mléčných ingrediencí.

Můžeme ji použít:

Do teplých pokrmů a polévek ricottu přidáváme až ke konci vaření. Postará se o lahodnou smetanovou chuť. 

Jak připravit slané palačinky s ricottou

Na závěr pro vás máme inspiraci na zdravé slané palačinky z pohankové mouky s náplní z ricotty a špenátu. Podle našeho video-návodu snadno připravíte chutný a vyvážený oběd nebo večeři. 

Komentáře

bofinka: Dobrý den, děkujeme za upřesnění. :)

Ricotta neni syr, tedy alespon v Italii.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky