Co přidat do šlehačky, aby ztuhla? Máme 7 možností, jak toho dosáhnout
Šlehačka je ušlehaná vysokoprocentní smetana, která vzniká jako bílá usazenina na povrchu mléka. Šlehačka je našlehaný krém, do kterého se vhání bublinky vzduchu a ty způsobí, že je krásně nadýchaná.
Pevnou šlehačku můžeme připravit pouze ze smetany, která má více než 30 % tuku. Nejtučnější smetana má 48 % tuku. Čím tučnější, tím lépe jde vyšlehat. Někdy potřebujeme šlehačku nastavit, aby lépe ztuhla a držela tvar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do šlehačky, aby lépe ztuhla
Máme 7 jednoduchých možností:
- Koupíme dodatečně šlehačku, která má vyšší obsah tuku.
- Použijeme hotový ztužovač šlehačky z obchodu.
- Citrónová šťáva šlehačku mírně dochutí a pomůže jí mírně ztuhnout.
- Do šlehačky vešleháme sýr Mascarpone, který ji zpevní.
- Rozpustíme lžičku želatiny, po nabobtnání zahřejeme a přidáme do šlehačky.
- Kousek povoleného másla vytvoří ze šlehačky hladký krém.
- 1 lžíce přípravku Pudink bez vaření stačí ke zpevnění šlehačky.
Podívejte se na video, ve kterém vám ukážeme, jak vyrobit úžasnou karamelovou šlehačku:
Komentáře