Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co přidat do šlehačky, aby ztuhla? Máme 7 možností, jak toho dosáhnout
Zdroj: Pexels, Felicity Tai

Šlehačka je ušlehaná vysokoprocentní smetana, která vzniká jako bílá usazenina na povrchu mléka. Šlehačka je našlehaný krém, do kterého se vhání bublinky vzduchu a ty způsobí, že je krásně nadýchaná.

Pevnou šlehačku můžeme připravit pouze ze smetany, která má více než 30 % tuku. Nejtučnější smetana má 48 % tuku. Čím tučnější, tím lépe jde vyšlehat. Někdy potřebujeme šlehačku nastavit, aby lépe ztuhla a držela tvar.

Co přidat do šlehačky, aby lépe ztuhla

Máme 7 jednoduchých možností:

  1. Koupíme dodatečně šlehačku, která má vyšší obsah tuku.
  2. Použijeme hotový ztužovač šlehačky z obchodu.
  3. Citrónová šťáva šlehačku mírně dochutí a pomůže jí mírně ztuhnout.
  4. Do šlehačky vešleháme sýr Mascarpone, který ji zpevní.
  5. Rozpustíme lžičku želatiny, po nabobtnání zahřejeme a přidáme do šlehačky.
  6. Kousek povoleného másla vytvoří ze šlehačky hladký krém.
  7. 1 lžíce přípravku Pudink bez vaření stačí ke zpevnění šlehačky.

Podívejte se na video, ve kterém vám ukážeme, jak vyrobit úžasnou karamelovou šlehačku:

Komentáře

Další tipy a triky