Co s natí od cibule? Je plná vitamínů, proto ji přidávejte do různých pokrmů
Cibulová nať je zásobárnou vitamínů, převážně A a C. Jde o zelené výhonky cibule, které mnoho lidí vyhazuje - přitom jde o chutný, vitamíny nabitý doplněk do různých pokrmů teplé i studené kuchyně.
Cibulová nať je zdravá, chutná zelenina, plná vitamínů, které zvláště na jaře naše tělo potřebuje. Pokud si ji sami vypěstujeme z cibule ve vodě, můžeme mít nať po celý rok. Její chuť je štiplavá, sladká, příjemná a v žádném jídle by neměla chybět.
Jak získat cibulovou nať
Zelenou nať, nabitou vitamíny, můžeme získat třemi způsoby:
- Nať je součástí koupené jarní cibulky - je k dostání po celý rok.
- Vypěstujeme nebo koupíme cibulovou nať - zelené výhonky bez cibule.
- Vypěstujeme si nať za oknem ze zdravé cibule, posazené do vody.
Co udělat s natí od cibule
Nať může být po nakrájení součástí polévek, omáček, zapékaných pokrmů, nádivek, omelet, rizot. Ve studené kuchyni ji přidáváme do salátů, do pomazánek, do plněné zeleniny nebo používáme jako jedlou ozdobu obložených talířů.
Cibulová nať se hodí do mnoha polévek - například do milionové polévky, jejíž přípravu vám ukážeme v našem videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Vitamínová zahrádka za oknem. Jak snadno vypěstovat nať celeru, petržele, cibule a česneku
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Komentáře