Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když se mluví o svatomartinském pohoštění, mnozí si ihned vybaví dozlatova opečenou husu. Často se však místo husy připravuje právě kachna. Ta je sice menší než husa, maso z ní je však tučnější, a proto i šťavnatější.

Zejména v období svatého Martina se kachna připravuje dlouhým pečením, ideálně přes noc. Jindy se kachní prsa naopak dělají na minutku. Výsledkem obou tepelných úprav je však krásně šťavnaté maso s vypečenou, křupavou kůrkou.

Co se hodí ke kachně

Ať už ji pečeme celou noc v celku nebo připravujeme kachní minutková prsa, máme hned několik možností, s jakou přílohou kachnu servírovat.

Následující video ukazuje postup, jak upéct celou kachnu. Je to sice náročnější a chce to pořádnou dávku trpělivosti, nic se ale nevyrovná doma upečené kachně.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky