Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Známe to všichni. Nakoupíme větší množství rohlíků na jednohubky na oslavu nebo na domácí knedlíky, ale nevyužijeme je nakonec všechny. V našem článku poradíme několik tipů, jak zbylé rohlíky zpracovat.

Rohlík namazaný máslem se šunkou a sýrem dáváme dětem na svačinu do školy, přikusujeme ho ke guláši, v případě nouze však dokáže rohlík zastat spolu s kupovaným vlašským salátem i funkci oběda. Připravit z něj však můžeme mnohem více pokrmů a pochutin.

Co se zbylými rohlíky

Zbylé rohlíky můžeme využít mnoha tradičními, ale i méně tradičními způsoby.

  • Pokud se nechceme s ničím dělat, jednoduše si ze zbylých rohlíků připravíme domácí strouhanku, kterou využijeme při pozdějším smažení řízků nebo na zahuštění karbanátků.
  • Jestliže doma připravujeme polévky, rohlíky využijeme ve formě křupavých krutonků, nebo si do polévky můžeme přidat bylinkové knedlíčky z rohlíků.
  • Rohlíky zpracujeme nejen na krutonky do polévky, ale rovnou z nich můžeme smetanovou polévku připravit.
  • Zbylé rohlíky použijeme do houskových kynutých knedlíků. Ty si potom jednoduše zamrazíme v mrazáku a vytáhneme, když budou potřeba.
  • Rohlíky můžeme přidat k bramborám a vytvořit z nich přílohové krokety, nebo jimi zahustit masové karbanátky.
  • Z rohlíků také vytvoříme nenáročnou teplou večeři, když je rozkrojíme napůl, pomažeme bylinkovým máslem, přidáme šunku, posypeme sýrem, a dáme zapéct do trouby.
  • Večer k televizi nebo jako pohoštění pro návštěvu můžeme rohlíky nakrájené na kolečka a posypané kořením upéct v troubě, a připravit tak křupavé chipsy.
  • Z rohlíků uděláme také mnoho sladkých pokrmů, jako je tradiční žemlovka, ale i sladké tvarohové knedlíky.

Jednohubky z rohlíků můžeme připravit i jinak než tradičním způsobem. Místo na rohlík pomazánku naplníme do vydlabaného rohlíku. Jak na to poradí následující videorecept.

 

Komentáře

Další tipy a triky