Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co se zbytkem bramborového salátu? Můžete jej chytře zužitkovat ve studené kuchyni
Zdroj: Toprecepty.cz

Zbyl vám po štědrovečerním nebo jiném hodování bramborový salát? Dokud je čerstvý, můžete z něj vytvořit další nový pokrm s přidanou hodnotou. Máme pro vás několik nápadů na oblíbené způsoby využití salátu.

"Recyklace" vánočního salátu bývá terčem mnoha vtipů, ale jeho další využití nemusí být hloupé, ba právě naopak. Zapomeňme na různé odstrašující případy a zkusme salát zrecyklovat chytře. Získáme dobrou večeři nebo svačinu.

Jak využít zbylý bramborový salát

Naše nápady se týkají výhradně studené kuchyně, protože salát většinou obsahuje majonézu a její tepelná úprava není doporučována.

  • Obložené chlebíčky: Salát navršíme na plátky veky nebo bagety, obložíme uzeninou, plátkem vajíčka, kouskem kyselé okurky apod.
  • Obložená vejce: Na talířek dáme hromádku salátu, navrch položíme rozpůlené vařené vejce, obložíme tenkými plátky šunky nebo salámu, nakládanou zeleninou a povrch můžeme zalít majonézou trochu zředěnou lákem z okurek. Podáváme s pečivem.
  • Šunkové závitky v aspiku: Plátky šunky naplníme zbylým salátem, ozdobíme a zalijeme aspikem podle tohoto receptu.
  • Aspiková miska: Do misky naskládáme salát, který úhledně ozdobíme šunkou a nakládanou i čerstvou blanšírovanou zeleninou, petrželkou apod. Celé zalijeme želatinou a necháme v chladnu ztuhnout.
  • Aspikový dort: Ten vytvoříme obráceným postupem než misku. Na dno dortové formy vyložené potravinovou fólií nalijeme tenkou vrstvu želatiny, do ní ozdobně naaranžujeme nakládanou nebo čerstvou povařenou zeleninu, plátky vajec, sýrů a uzeniny. Zalijeme polovinou želatiny a když začne tuhnout, přidáme vrstvu zbylého salátu promíchaného se zbytkem želatiny. Po zatuhnutí dort opatrně vyklopíme na rovný podnos, sloupneme fólii a aspik nakrájíme.

Pokud máte svůj osvědčený tip, jak zužitkovat zbylý bramborový salát, napište nám jej do komentářů.

 

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Nikdy jsem nezkoušela když zbyde bramborový salát, vaše tipy mě zaujaly tak z toho něco zkusím , děkuji za dobrý nápad Žaneta.:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky