Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dokonale vláčný, svěží a zároveň lahodný dezert plný čokolády se vyznačuje velmi snadnou přípravou. Vyzkoušejte čokoládové brownie a už nikdy nebudete chtít jiný moučník. Vyrábí se z třeného těsta, do kterého se přidává pořádná dávka kakaa a čokolády. Po upečení je dezert uprostřed krásně vláčný a na povrchu vzniká křehká krusta.

Každý milovník čokolády jistě zná čokoládové brownie, které původem pochází ze Spojených států. Tento lahodný moučník si vás získá svou dokonalou chutí a jednoduchou přípravou, při které stačí dodržet správný postup a dobu pečení, aby dezert zůstal uvnitř krásně šťavnatý a na povrchu se vytvořila lahodná "krustička". Fantazii se meze nekladou, proto můžeme do brownies přidat nasekané oříšky, rozinky nebo třeba marshmallow. 

Kalendář Celý kalendář

Jak připravit dokonalé brownie

Na tento recept budete potřebovat velkou spoustu čokolády

  1. Čokoládu nalámejte na menší kousky a nechte s máslem rozpustit ve vodní lázni.
  2. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. 
  3. Přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
  4. Poté do těsta vmíchejte prosáté kakao a mouku.
  5. Těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte na 160 °C po dobu 30 minut.
  6. Je velmi důležité dodržet dobu a stupeň pečení.
  7. Po vychladnutí posypte kakaem

Budeme rádi, když nám do komentáře dáte vědět, jak se vám tento netradiční moučník povedl.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky