Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová mouka je skvělá k zahuštění polévek a omáček. Jak na ni? Videonávod vám poradí
Zdroj: Pixabay, Manfred Richter

Máte přemíru cuket a už opravdu nevíte, co s nimi? Pokud se snažíte vyhnout klasickému zahušťování bílou moukou, pak si snadno můžete vyrobit mouku cuketovou, která je skvělá právě ke zdravému zahušťování polévek a omáček.

A zase ta cuketa. Když už jste vyzkoušeli různé cuketové placičky, omáčky či smaženou variantu a stále jich máte přemíru, pak vyzkoušejte cuketovou mouku. Je ideální k zahušťování omáček a polévek, a tak můžete dát sbohem klasické bílé mouce. Vyrobte si zdravé sypké zahušťovadlo snadno a rychle. 

Jak vyrobit cuketovou mouku? 

Vyrobit cuketovou mouku není žádná věda. Jak tedy na to? 

  • Připravte si libovolné množství cuket a nakrájejte je na tenká kolečka
  • Vložte je do sušičky a sušte při teplotě přibližně na 50-60 °C. 
  • Pokud nemáte sušičku, je možné plátky usušit i na slunci či v troubě.  
  • Správně usušená cuketa je křehká, zlomí se při zmáčknutí, není ohebná
  • Nyní stačí vložit do mixéru a rozmixovat na prášek. 
  • Uchovávejte v uzavíratelné nádobě a používejte cuketovou mouku podle potřeby. 
Watch on TikTok

Pokud máte rádi zeleninové chipsy, sušené plátky cukety nemusíte mixovat, ale rovnou konzumovat. Stačí, když je před sušením osolíte, opepříte a přidáte česnek. 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli