Cuketová mouka je skvělá k zahuštění polévek a omáček. Jak na ni? Videonávod vám poradí
Máte přemíru cuket a už opravdu nevíte, co s nimi? Pokud se snažíte vyhnout klasickému zahušťování bílou moukou, pak si snadno můžete vyrobit mouku cuketovou, která je skvělá právě ke zdravému zahušťování polévek a omáček.
A zase ta cuketa. Když už jste vyzkoušeli různé cuketové placičky, omáčky či smaženou variantu a stále jich máte přemíru, pak vyzkoušejte cuketovou mouku. Je ideální k zahušťování omáček a polévek, a tak můžete dát sbohem klasické bílé mouce. Vyrobte si zdravé sypké zahušťovadlo snadno a rychle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit cuketovou mouku?
Vyrobit cuketovou mouku není žádná věda. Jak tedy na to?
- Připravte si libovolné množství cuket a nakrájejte je na tenká kolečka.
- Vložte je do sušičky a sušte při teplotě přibližně na 50-60 °C.
- Pokud nemáte sušičku, je možné plátky usušit i na slunci či v troubě.
- Správně usušená cuketa je křehká, zlomí se při zmáčknutí, není ohebná.
- Nyní stačí vložit do mixéru a rozmixovat na prášek.
- Uchovávejte v uzavíratelné nádobě a používejte cuketovou mouku podle potřeby.
@chaloupkadubecno Přebytečné CUKETY neexistují!!! Jestli už jste ochutnali všechno, co se z cuket dá uvařit, mám pro vás tip, JAK UCHOVAT CUKETY na dobu, kdy už se vám po nich zase začne stýskat. Udělejte si CUKETOVOU MOUKU, která je ideální k zahušťování polévek a skvěle se hodí pro bezlepkové vaření! #zahrada #cuketa #chalupareni #letonavesnici ♬ Cooking Time - TonsTone
Pokud máte rádi zeleninové chipsy, sušené plátky cukety nemusíte mixovat, ale rovnou konzumovat. Stačí, když je před sušením osolíte, opepříte a přidáte česnek.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit skvělou letní polévku, aneb v hlavní roli cuketa. Vyzkoušejme krémovou. U klasické zeleninové pozor na dobu vaření
Britský král Eduard VII.: Syn královny Viktorie tak miloval jídlo, že požadoval hodinové přestávky v opeře, aby se najedl
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Komentáře