Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Zdroj: Toprecepty

Domácí strouhání je rychlejší způsob polévkové zavářky než nudle. Z tuhého těsta na struhadle připravíme drobné kuličky nebo nudličky, které po usušení můžeme uschovat pro příští vaření.

Těsto vypracujeme z hrubé mouky a vejce. Na správně připravené strouhání nepřidáváme olej ani vodu jako do jiných těstovin. Chceme-li strouhání připravit do zásoby, těsto nesolíme. Strouhání se jako každé polévkové těstoviny vaří zvlášť v osolené vodě a do polévky vkládá uvařené, aby mouka nezakalila vývar.

Jak na domácí strouhání

Na 1,5 l vývaru potřebujeme strouhání ze 140 g hrubé mouky a 1 vejce.

  • Mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek.
  • Do důlku rozklepneme vejce a vypracujeme hodně tuhé těsto. Čím měkčí těsto bude, tím více se bude strouhání lepit k sobě.
  • Na struhadle těsto strouháme a postupně vytvořené drobky jemně oddělujeme a roztřásáme, aby se neslepovaly.  
  • Nastrouhané drobky rozprostřeme a necháme na vále zaschnout.
  • Strouhání vaříme asi 5 minut v osolené vodě.

Tip: Opečené a podušené domácí strouhání může nahradit tarhoňu.

Začátečníkům by mohlo pomoci názorné video na přípravu domácího strouhání.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky