Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Domácí strouhání je rychlejší způsob polévkové zavářky než nudle. Z tuhého těsta na struhadle připravíme drobné kuličky nebo nudličky, které po usušení můžeme uschovat pro příští vaření.
Těsto vypracujeme z hrubé mouky a vejce. Na správně připravené strouhání nepřidáváme olej ani vodu jako do jiných těstovin. Chceme-li strouhání připravit do zásoby, těsto nesolíme. Strouhání se jako každé polévkové těstoviny vaří zvlášť v osolené vodě a do polévky vkládá uvařené, aby mouka nezakalila vývar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na domácí strouhání
Na 1,5 l vývaru potřebujeme strouhání ze 140 g hrubé mouky a 1 vejce.
- Mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek.
- Do důlku rozklepneme vejce a vypracujeme hodně tuhé těsto. Čím měkčí těsto bude, tím více se bude strouhání lepit k sobě.
- Na struhadle těsto strouháme a postupně vytvořené drobky jemně oddělujeme a roztřásáme, aby se neslepovaly.
- Nastrouhané drobky rozprostřeme a necháme na vále zaschnout.
- Strouhání vaříme asi 5 minut v osolené vodě.
Tip: Opečené a podušené domácí strouhání může nahradit tarhoňu.
Začátečníkům by mohlo pomoci názorné video na přípravu domácího strouhání.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Různých polévkových nudlí je v obchodech velký výběr, a přesto jsou pro nás ty domácí nejlepší. Poradíme, jak je připravit
Komentáře