Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Zdroj: Pixabay

Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který se získává fermentací tuku z mléka - smetany. Následuje očkování bakteriemi mléčného kvašení. Výsledkem je sladkokyselá smetana s univerzálním využitím v kuchyni.

Pokud zapomeneme koupit zakysanou smetanu a nemůžeme se bez ní obejít, připravíme si ji sami jen ze šlehačky a citrónové šťávy. Trvá to jen půl hodiny a je hotovo. Poradíme vám, jak na to, abyste byli s výsledkem spokojeni.

Jak si doma vyrobit zakysanou smetanu

Potřebujeme k tomu pouze dvě ingredience:

  1. Smícháme 250 ml smetany ke šlehánícitrónovou šťávou z půlky citrónu.
  2. Misku necháme stát při pokojové teplotě asi 20–30 minut. Směs během té doby zhoustne.
  3. Přikryjeme ji a uchováváme v ledničce. Odebíráme podle potřeby.

Domácí kysanku můžete používat stejně jako tu koupenou. Pro její snadnou stravitelnost je zejména pro seniory nebo děti daleko vhodnější než tučná smetana.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli