Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pro slunečný letní den neznáme lepší osvěžení, než je zmrzlina. Tuhle doma vyrobenou letní sladkost ocení nejen děti, ale i dospělí. Zmrzlinu můžeme vyrobit do krabičky, nebo také do nanukových formiček.

Domácí zmrzlina není obtížná a lze ji vyrobit z pohodlí domova přímo podle své chuti a ze surovin, které máme nejraději. Na zmrzlinu využíváme ovoce ze zahrádky, přidáváme bylinky nebo kapku alkoholu, hrát si můžeme s chutí i konzistencí.

Smetanové zmrzliny

Domácí zmrzliny vyrobíme naprosto jednoduše ze smetany, tvarohu, mléka nebo také jogurtu. Ochucujeme je naprosto čímkoli, co máme rádi - čokoládou, karamelem, mátou i levandulí, drcenými sušenkami nebo jen vanilkovým luskem.

Ovocné zmrzliny

Do smetanového základu můžeme přidávat různé ovoce ze zahrádky, například jahody, maliny nebo borůvky. Na výrobu zmrzliny lze použít jak čerstvé, tak i mražené ovoce. Zmrzlina chutná báječně samostatně a také jako doplněk k dezertu.

Bylinkové zmrzliny

Naprosto netradiční, ale přesto chuťově dokonalé, jsou zmrzliny vyrobené s bylinkami. Jsou ideální do horkých dnů pro svou svěžest. Vyzkoušejte zmrzlinu s mátou, meduňkou nebo také s levandulí.

Pojďte si vyzkoušet podle videoreceptu báječnou jahodovou zmrzlinu s tvarohem. Video vás provede krok za krokem postupem. Napište nám, jak vám zmrzlina chutnala.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky