Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilování masa je věda sama o sobě. Mnoho lidí dává přednost kuřeti ze stánku, ale to má svá úskalí. Nevíme, jak je maso propečené a co se skrývá pod výraznou a pikantní chutí koření. Není nad to, ugrilovat si kuře doma.

Grilování drůbežího masa je rychlé a jednoduché, pokud maso správně naložíme a důkladně propečeme tak, aby zůstalo šťavnaté. Přes svou výbornou chuť může nastat situace, že upečené kousky kuřete zbydou. Poradíme vám, co s nimi.

Co dělat s grilovaným kuřetem

Záleží na tom, o jak velké kousky se jedná:

  • Velké kusy kuřete můžeme schovat na další den k obědu nebo k večeři a servírovat je s přílohou nebo se zeleninovými saláty.
  • Nakrájenými plátky masa obložíme pečivo a chlebíčky nebo jimi naplníme tortilly spolu se salátem, zeleninou, zelím a majonézou. 
  • Kostičky kuřecího masa zamícháme do salátu, do rizota, k těstovinám, do asijských jídel a k zapékaným pokrmům.
  • Menší kousky kuřete umeleme a využijeme k přípravě pomazánky, malých karbanátků nebo k naplnění bramborových knedlíků či slaného koláče. 
  • Kousky masa s kostí (křídla, paličky) uvaříme spolu se zeleninou a získáme vynikající masovou polévku.

Zbylé grilované maso můžeme použít do zapečených brambor místo čerstvého kuřete. Na přípravu se můžete podívat v našem videu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky