Milujete grilovaný hermelín? Připravte si ho s námi jednoduše a chutně v alobalu
Grilovaný hermelín potěší každého milovníka sýrů. Upečte si ho rychle a jednoduše na venkovním grilu, nebo v troubě z pohodlí domova. Jeho základní příprava je velmi snadná a rychlá.
- V misce rozmíchejte olej a grilovací koření, tím si připravíte rychlou a jednoduchou marinádu.
- Z alobalu nastříhejte čtverce dostatečně velké, aby se do nich daly hermelíny pohodlně zabalit.
- Jednotlivé hermelíny obalte ze všech stran v marinádě, můžete je připravit dopředu, a před grilováním je dejte na střed alobalu. Každý hermelín zabalte pro jistotu do dvou kusů alobalu (nebo použijte pevnější alobal), pak zatočte kraje alobalu na stranách či na vršku hermelínu. Jde o to, aby z balíčku nic nevytékalo.
- Zabalený hermelín grilujte asi 10 minut na rozpáleném grilu, aby se sýr uvnitř dostatečně roztekl. Případně pečte v rozehřáté troubě na 180 až 200 °C.
- Tip: Jednotlivci si mohou rozdílným zabalením označit vlastnoručně dochucené hermelíny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím doplnit grilovaný hermelín
Ke grilovanému hermelínu se hodí především zeleninové saláty a čerstvé pečivo. Luxusní bude také s domácími česnekovými bagetkami nebo ho doplňte o přílohu v podobě kuskusu či pečenými bramborami.
Nejste si jistí, jak na to? Je to snadné. Přípravu hermelínu s výtečnou marinádou, špenátovým salátem, brusinkami a topinkou vám předvede následující video-recept:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Hermelín v kuchyni 7x jinak. Nemusí zůstat jen u grilovaného či nakládaného. Jsou i další speciality
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Jak připravit marinádu ke grilování? Podle našeho jednoduchého receptu ji zvládnou i začátečníci
Komentáře