Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vynikající horká čokoláda jako na vánočních trzích? Ano, přesně takovou horkou čokoládu si s námi můžete připravit hned třemi různými způsoby z pohodlí a tepla domova a navíc bez zbytečných front.

Připravte si s námi báječnou horkou čokoládu, která bude přesně tak báječná, jako ta na vánočních trzích. Vybrat si můžete rovnou ze tří variant, ke kterým postačí pouze základní suroviny, které máte jistě doma, navíc se takto vyhnete dlouhým řadám front - a to se vyplatí. Tak s chutí do toho. 

Příprava horké čokolády

Prvním způsobem připravíte italskou čokoládu:

  1. V rendlíku zahřejte mléko s hořkou čokoládou a míchejte do rozpuštění.
  2. Poté přidejte pudinkový prášek rozpuštěný v mléce a míchejte do zhoustnutí.
  3. Servírovat můžete se šlehačkou, kterou ještě posypete kakaem.

Druhým způsobem připravíte tzv. mexickou čokoládu:

  1. Mléko se smetanou a cukrem přiveďte k varu.
  2. Ihned odstavte a přidejte koření např. skořici a kardamon
  3. Po 10 minutách skořici vyjměte a přidejte hořkou čokoládu a kakao.
  4. Důkladně promíchejte a ještě 2 až 3 minuty povařte.
  5. Pro odvážnější můžete přidat ještě špetku chilli

Pokud nemáte v oblibě horkou čokoládu, můžete si s námi připravit poctivé kakao:

  1. Do rendlíku dejte mléko, cukr a kakao.
  2. Za stálého míchání povařte a máte hotovo. 

Která horká čokoláda je pro vás ta pravá? O vaše zkušenosti se s námi můžete podělit v komentáři pod článkem.

Komentáře

Další tipy a triky