Houbový prášek šetří místo a houby si můžete dopřát kdykoli. Zkuste ho podle videonávodu
Houbový prášek je vytvořený z rozemletých usušených hub. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale vydrží opravdu dlouho. Navíc šetří místo a zaručí krásnou jemnou houbovou chuť a vůni polévek či omáček, aniž by v nich byly patrné kousky hub.
Výroba houbového prášku je velmi snadná, nejtěžší na celém procesu je sušení hub. Pokud máte sušičku či zkušenosti se sušením hub v troubě nebo přímo na vzduchu, máte vyhráno. Houbový prášek je hotový raz dva a využití najde po celý rok.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava houbového prášku
Potřebovat budete pouze houby a kuchyňské elektrické spotřebiče – sušičku na ovoce a také výkonný mixér.
- Houby pečlivě očistěte a nakrájejte na plátky.
- Houby usušte v troubě, v sušičce, anebo (pokud si troufáte) na vzduchu. Jestliže jsou houby správně usušené, snadno se lámou.
- Část usušených hub vložte do mixéru a mixujte, dokud nejsou rozemleté na jemný prášek.
- Po částech takto rozmixujte všechny nasušené houby.
- Houbový prášek uskladňujte v dokonale suché nádobě na suchém místě.
Houbový prášek lze využít jako houbové koření a hodí se i jako náhrada sušených hub v celku.
Komentáře