Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový prášek je vytvořený z rozemletých usušených hub. Nejsou v něm žádné konzervanty, ale vydrží opravdu dlouho. Navíc šetří místo a zaručí krásnou jemnou houbovou chuť a vůni polévek či omáček, aniž by v nich byly patrné kousky hub.

Výroba houbového prášku je velmi snadná, nejtěžší na celém procesu je sušení hub. Pokud máte sušičku či zkušenosti se sušením hub v troubě nebo přímo na vzduchu, máte vyhráno. Houbový prášek je hotový raz dva a využití najde po celý rok.

Příprava houbového prášku

Potřebovat budete pouze houby a kuchyňské elektrické spotřebiče – sušičku na ovoce a také výkonný mixér.

  1. Houby pečlivě očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. Houby usušte v troubě, v sušičce, anebo (pokud si troufáte) na vzduchu. Jestliže jsou houby správně usušené, snadno se lámou.
  3. Část usušených hub vložte do mixéru a mixujte, dokud nejsou rozemleté na jemný prášek.
  4. Po částech takto rozmixujte všechny nasušené houby.
  5. Houbový prášek uskladňujte v dokonale suché nádobě na suchém místě.

Houbový prášek lze využít jako houbové koření a hodí se i jako náhrada sušených hub v celku.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky