Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřib hnědý je houbaři nejvíce hledaný hřib. Můžeme ho najít v období od července do října, ale největší hojnost výskytu bývá v srpnu a září. Najdeme ho převážně v borových a smrkových lesích, kde roste mezi mechem, spadaným dřevem a jehličím nebo i na smrkových šiškách.

Hřib hnědý pozná každý i méně znalý houbař. Má krásně masitý klobouk tmavě kaštanové až čokoládové barvy. Tento hříbek je málokdy červavý, ale pokud se tak stane, zřídka to bývá klobouk. Nad tímto krásným hříbkem nejedno houbařovo srdce poskočí radostí.

Na hříbkové vlně

Suchohřib vyniká svou chutí a vůní. Máme hodně možností, jak tyto houby zpracovat. Pojďme se podívat, co lze z hříbků hnědých připravit nebo jak je uschovat:

Sami vidíte, že zde se fantazii meze opravdu nekladou. Máme spoustu možností, jak připravit tento famózní hříbek. Zkuste čerstvý zdravý hřib nakrájet na velmi tenké plátky a ochutnat je syrové. Budete překvapeni, jak dobře chutnají. A pro inspiraci vám nabízíme jeden z mnoha našich videoreceptů.

Dejte vědět do komentářů, jaké je vaše oblíbené jídlo z hříbků. Budeme se těšit na inspiraci od vás.

 

Komentáře

Další tipy a triky