Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná nádivka patří mezi ty nejoblíbenější nádivky, protože jablka jsou snadno dostupná po celý rok a připravená náplň z nich je dokonale sladká a šťavnatá. Podívejte se s námi na možnosti, jak jablečnou nádivku připravit.

Jablečná náplň či nádivka nadchne nejednoho milovníka sladkého. Jablka dodají moučníkům dokonalou šťavnatost a tak není divu, že mezi její nejvěrnější obdivovatele patří naši nejmenší, kterým se díky tomu tyto dobroty lépe konzumují. 

Jak na jablečnou náplň do moučníků

Nechte rozhodnout vaše chuťové buňky a připravte si nádivku přímo vám na míru.

  1. Nejjednodušší možností je zkrátka nastrouhat jablka a dochutit je podle vlastních zvyklostí, například skořicí, případně i vanilinovým cukrem.
  2. Pokud máte v moučnících raději chuťově výraznější nádivky, vyzkoušejte nádivku ze strouhaných jablek s přidáním citrónové šťávy a kůry, vanilinového cukru, medu a rumu.
  3. Jablečná nádivka s pudinkovým práškem vás nadchne svou chutí. Za vyzkoušení také stojí místo strouhaných jablek použít jablka nakrájená na kostičky.
  4. Tip 1: Jablečné nádivky lze dochutit rozinkami a ořechy, hřebíčkem, třtinovým cukrem nebo strouhaným perníkem. Zjemnit je můžete troškou másla.
  5. Tip 2: Špetka soli dokáže s nádivkou opravdové divy, když citelně zvýrazní její chuť. Citrónová šťáva zase účinně brání hnědnutí připravovaných jablek.

Jaké jablečné moučníky máte nejraději vy? Vyzkoušejte jablečný štrúdl z domácího těsta podle názorného videoreceptu. Těsto je vhodné nejprve posypat strouhaným perníkem nebo strouhankou, aby zbytečně neprovlhlo a nezačalo se trhat.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky