Jablečná nádivka do moučníků: Zvítězí u vás klasika nebo výrazně kořeněná náplň?
Jablečná nádivka patří mezi ty nejoblíbenější nádivky, protože jablka jsou snadno dostupná po celý rok a připravená náplň z nich je dokonale sladká a šťavnatá. Podívejte se s námi na možnosti, jak jablečnou nádivku připravit.
Jablečná náplň či nádivka nadchne nejednoho milovníka sladkého. Jablka dodají moučníkům dokonalou šťavnatost a tak není divu, že mezi její nejvěrnější obdivovatele patří naši nejmenší, kterým se díky tomu tyto dobroty lépe konzumují.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na jablečnou náplň do moučníků
Nechte rozhodnout vaše chuťové buňky a připravte si nádivku přímo vám na míru.
- Nejjednodušší možností je zkrátka nastrouhat jablka a dochutit je podle vlastních zvyklostí, například skořicí, případně i vanilinovým cukrem.
- Pokud máte v moučnících raději chuťově výraznější nádivky, vyzkoušejte nádivku ze strouhaných jablek s přidáním citrónové šťávy a kůry, vanilinového cukru, medu a rumu.
- Jablečná nádivka s pudinkovým práškem vás nadchne svou chutí. Za vyzkoušení také stojí místo strouhaných jablek použít jablka nakrájená na kostičky.
- Tip 1: Jablečné nádivky lze dochutit rozinkami a ořechy, hřebíčkem, třtinovým cukrem nebo strouhaným perníkem. Zjemnit je můžete troškou másla.
- Tip 2: Špetka soli dokáže s nádivkou opravdové divy, když citelně zvýrazní její chuť. Citrónová šťáva zase účinně brání hnědnutí připravovaných jablek.
Jaké jablečné moučníky máte nejraději vy? Vyzkoušejte jablečný štrúdl z domácího těsta podle názorného videoreceptu. Těsto je vhodné nejprve posypat strouhaným perníkem nebo strouhankou, aby zbytečně neprovlhlo a nezačalo se trhat.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně zabalit štrúdl, aby nevytekla náplň? Poradíme, jak na jednoduché a rychlé balení
7 receptů na jablečné moučníky: Letní jablka do nich skvěle zužitkujete
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře