Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče patří mezi oblíbené moučníky ke kávě, obzvlášť ty s jablečnou náplní. Moučníky z jablek dokážeme připravit na spoustu způsobů a jablka jim dodají báječnou sladkokyselou chuť. Inspirujte se nejoblíbenějšími recepty.

Jablečné koláče jsou na přípravu nenáročné a skvěle chutnají ke kávě při posezení s přáteli či rodinou. Jablka jsou v koláčích oblíbená surovina, ve spojení se skořicí provoní při pečení celý dům a u strávníků sklidíte vždy chválu.

Koláče z kynutého těsta

Tradiční koláče s ovocnou náplní připravujeme především z kynutého těsta. Příprava díky kynutí trvá o něco déle, avšak výsledek za to stojí - a vždy si pochutnáte. S vypečenou křupavou drobenkou jsou kynuté koláče nepřekonatelné.

Koláče z nekynutého těsta

Lahodné koláče s jablky připravíte i bez zdlouhavého čekání na vykynutí těsta. Přidaná nastrouhaná jablka zajistí vláčnost moučníku a příjemnou nasládlou chuť. Koláče často doplňujeme i tvarohovou náplní ochucenou citrónovou kůrou.

Koláče upečené na plechu

Těsto na koláč můžeme upéct i ve větším množství na plechu, doplníme ho řádnou dávkou náplně z jablek a posypeme drobenkou. Podobným způsobem pečeme i oblíbený strouhaný jablečný koláč, který voní dokonale máslem a skořicí.

Jablečný linecký koláč je klasický a velmi oblíbený moučník. Máslové těsto po odležení příjemně navlhne díky náplni se strouhanými jablky. Videorecept vám poradí, jak snadno připravit tuto sladkou dobrotu. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky