Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře s nádivkou je oblíbeným nedělním obědem. Připravit výbornou nádivku není složité, zvládne to i mnohý začátečník. Naučíme vás kuře nádivkou efektivně naplnit.

Základem nádivky jsou nejčastěji kostičky pečiva, vejce a bylinky. Každá rodina má jiné oblíbené ochucení nádivky. Připravenou nádivkou kuře plníme podle názorného videa.

Jak naplnit kuře nádivkou

Podle videa to snadno zvládne každý.

  • Očištěné kuře položíme břišním otvorem směrem k sobě. Nádivku nabíráme lžící a vyplníme jí celou břišní dutinu.
  • Zbylou nádivku vkládáme pomocí prstů pod uvolněnou kůži na prsou a rozprostřeme. Díky nádivce se při pečení kuřecí prsa nevysuší a budou lépe ochucená.
  • Kuře otočíme břichem od sebe a další nádivku nacpeme pod kůži uvolněnou kolem krku kuřete.
  • Konce nohou svážeme přírodním provázkem.
  • U krku sepneme otvor párátkem, aby nádivka nevytekla.
  • Kuře upečeme. Jak upéct kuře, aby bylo hezky křupavé a nebylo vysušené, popisuje náš další článek.

Recepty na ty nejchutnější nádivky najdeme při listování naším receptářem.

 
Pečené kuře s nádivkou chutná nejlépe s bramborovými knedlíky a zelím, s vařenou nebo dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky