Jak dělat karbanátky v horkovzdušné fritéze? Křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř
Karbanátky jsou rychlé a chutné jídlo, které můžeme navíc pokaždé udělat trochu jinak - podle chuti doplnit sýrem, kořením či nastrouhanou zeleninou. Použitím horkovzdušné fritézy získáme vynikající oběd během chvilky.
Karbanátky jsou pokrmem, na kterém si pochutná celá rodina - navíc za málo peněz máme hodně "muziky", přesněji vynikajícího jídla. Můžeme je péct i smažit, avšak populární je příprava v horkovzdušné fritéze s minimálním množstvím tuku. Výsledkem jsou křupavé karbanátky, které si vychutnáme s oblíbenou přílohou v podobě bramborové kaše, hranolků nebo zeleninového salátu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dělat karbanátky v horkovzdušné fritéze
Karbanátky pečené v horkovzdušné fritéze jsou snadné, jen je třeba dodržet stejnou velikost a tloušťku všech kousků, aby se rovnoměrně propekly. A jak na to?
- Na 3 porce pečených karbanátků potřebujete: 350 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 1 rohlík, mléko (podle potřeby), 1 menší cibuli, 1 vejce, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 lžíci strouhanky a podle chuti špetku kari a 1 cm plátek zázvoru.
- Rohlík nakrájejte na malé kousky a zalijte v misce trochou mléka. Jakmile pečivo nasákne, přebytečné mléko vymačkejte.
- Přidejte mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, vejce, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a podle chuti kari, sůl a pepř. Vše promíchejte.
- Podle potřeby zahustěte strouhankou.
- Z masové směsi vytvarujte kuličky, které zploštíte do karbanátků. Lehce potřete olejem (dobře poslouží olej ve spreji).
- Nádobu na fritování vyložte pečicím papírem a rozložte v jedné vrstvě připravené karbanátky. Pečte při teplotě 200 °C asi 10–12 minut (podle velikosti). V půlce pečení karbanátky otočte.
- Podávejte s oblíbenou přílohou.
Komentáře