Jak dlouho louhovat kořen z pampelišky. Bylina se používá na přípravu čaje
Pampelišky jsou oblíbené luční byliny, které se uplatní i v naší výživě. Používáme především květy, které se hodí na přípravu domácího "medu" (sirupu) a listy, vhodné a skvělé do jarních vitamínových salátů.
Pampeliška (smetanka lékařská) je podle lidového léčitelství ceněná pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Vážíme si jí pro tyto vlastnosti: Zvyšuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, posiluje žaludek. Je močopudná a čistí organismus. Má mírné projímavé účinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho louhovat kořen z pampelišky
Eva Hoffmannová a František S. Jebavý v knize Rostliny v domácí lékárně radí, jak připravit čaj (odvar) z pampelišky: "2 lžičky drobně řezaného sušeného kořene (nebo kořene s listy) dáme na 1/4 l vody. Necháme přejít var, 15 minut vylouhovat a přecedíme. Pije se vlažný 2 šálky denně."
Podívejte se také, jak udělat pampeliškový med.
Komentáře