Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho vydrží naložené maso? Záleží na druhu masa a na teplotě v lednici
Zdroj: Sam Field "Unsplash"

Máme nakoupeno větší množství masa a nastává čas ho zpracovat. Kromě zamrazení ho můžeme také naložit do marinády, díky tomu nám pak v lednici vydrží déle. Každý druh masa má ale odlišnou dobu trvanlivosti.

Je známo, že naložení masa v olejové marinádě prodlužuje jeho trvanlivost, proto při nakládání olejem, solí a česnekem rozhodně nešetříme, maso bude díky tomu křehké a chutné. Řádně namarinované kousky vydrží v lednici až týden. Kusy masa, které brzy nespotřebujeme, můžeme také zamrazit.

Výdrž masa v lednici

Jak dlouho nám maso vydrží, to závisí na teplotě v lednici, druhu masa a také na tom, jak silnou marinádu připravíme. Jak tedy postupovat?

  • Maso je třeba po nákupu co nejdříve očistit, naložit do marinády a poté uskladnit do lednice v uzavřené nádobě.
  • Vepřové a hovězí maso má delší trvanlivost, čerstvé vydrží až 5 dnů, namarinované v lednici klidně i týden.
  • Čerstvé kuřecí maso je třeba spotřebovat do 2 dní, namarinované kousky nám vydrží v lednici maximálně do 5 dní.
  • Pro uchování masa je zásadní teplota v lednici - čím nižší teplota, tím déle maso vydrží a škodlivé mikroby se v něm nemnoží.
  • V lednici na maso vybírejte polici hned nad šuplíky se zeleninou, kde teplota bývá nejnižší.
Vyzkoušejte netradiční pivní marinádu na kuřecí křídla a napište nám do komentářů, jak se vám povedla. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky