Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dlouho se vaří houskové knedlíky? Doba vaření je vždy orientační, testujte
Zdroj: Toprecepty

Houskové knedlíky se těší veliké oblibě. Čechům se totiž často přezdívá "knedlíkový národ", s čímž musíme z vlastních zkušeností a chutí jedině souhlasit. Nyní se zaměříme na to, jak takový knedlík správně uvařit.

Knedlíky lze vařit klasicky ve vodě, ale také v páře - zde máme možnost je připravit v parním hrnci, v parní troubě nebo nad párou v klasickém hrnci na pařáčku či na utěrce. Jak dlouho vařit houskové knedlíky, aby byly zcela dovařené?

Jak dlouho vařit houskové knedlíky

Klasické šišky houskového knedlíku se vaří zpravidla 20–25 minut. Po celou dobu vaření plavou na hladině a hotové jsou tehdy, jakmile se začnou otáčet. Úplnou jistotu vám dá špejlový test, který se provádí také u moučníků - pokud po píchnutí špejlí do středu knedlíku vytáhnete špejli s ulpělým těstem, dopřejte mu ještě chvíli vaření. Tuto vychytávku využijete také při přípravě knedlíků v páře.

Po uvaření knedlík ihned propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby z něj odešla přebytečná pára a nesrazil se. Poté už zbývá knedlík jen nakrájet a servírovat. Připravte si houskový domácí knedlík podle názorného videoreceptu z naší dílny:

Komentáře

Další tipy a triky