Jak dlouho se vaří houskové knedlíky? Doba vaření je vždy orientační, testujte
Houskové knedlíky se těší veliké oblibě. Čechům se totiž často přezdívá "knedlíkový národ", s čímž musíme z vlastních zkušeností a chutí jedině souhlasit. Nyní se zaměříme na to, jak takový knedlík správně uvařit.
Knedlíky lze vařit klasicky ve vodě, ale také v páře - zde máme možnost je připravit v parním hrnci, v parní troubě nebo nad párou v klasickém hrnci na pařáčku či na utěrce. Jak dlouho vařit houskové knedlíky, aby byly zcela dovařené?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho vařit houskové knedlíky
Klasické šišky houskového knedlíku se vaří zpravidla 20–25 minut. Po celou dobu vaření plavou na hladině a hotové jsou tehdy, jakmile se začnou otáčet. Úplnou jistotu vám dá špejlový test, který se provádí také u moučníků - pokud po píchnutí špejlí do středu knedlíku vytáhnete špejli s ulpělým těstem, dopřejte mu ještě chvíli vaření. Tuto vychytávku využijete také při přípravě knedlíků v páře.
Po uvaření knedlík ihned propíchejte špejlí nebo vidličkou, aby z něj odešla přebytečná pára a nesrazil se. Poté už zbývá knedlík jen nakrájet a servírovat. Připravte si houskový domácí knedlík podle názorného videoreceptu z naší dílny:
Komentáře