Jak poznat hotový knedlík? Máme pro vás několik vychytávek
Knedlíky jsou jedním ze základů české kuchyně. Ať už bramborové nebo kynuté, každá hospodyňka by je měla umět uvařit. Obsahují jen několik surovin, ale nedokážeme si bez nich představit mnohé omáčky či pečená masa.
Víte, že knedlíky lze připravit v mnoha podobách? Existují jich desítky druhů ve stovkách variant. My se ale nyní zaměříme na ty naše klasické a na tipy jak poznat, že jsou hotové. Poté už bude zbývat jen servírování k oblíbenému pokrmu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak poznám, že je knedlík hotový
Vždy záleží na tom, jestli připravujete knedlíky kynuté nebo jiné:
-
Hotové bramborové nebo tvarohové knedlíky, ať už plněné či nikoliv, poznáte podle toho, že během vaření vyplavou na hladinu.
-
Pro jistotu však jeden rozkrojte a zkontrolujte jeho střed. Pokud uvidíte, že je ještě uprostřed syrový, nechte knedlíky ještě chvíli vařit.
-
Naopak houskové knedlíky na hladině plavou po celou dobu vaření. Hotové jsou tehdy, začnou-li se na hladině otáčet.
-
Pokud však chcete mít jistotu, zapíchněte do středu knedlíku špejli. V případě, že ji vytáhnete s ulpěným těstem, ještě knedlík chvíli povařte.
-
Po vytažení z vody nezapomeňte knedlíky propíchat, aby z nich odešla pára a nesrazily se.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nezapomínejte, že knedlíky je potřeba vařit na mírném plamenu, aby se na jeho povrchu nevytvořil slizký povlak a knedlík nebyl uvnitř syrový. Zkuste si připravit jemné domácí houskové knedlíky podle našeho videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 17 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Pečený bůček podle Pavla Berkyho: Pokud chcete křupavou kůrku, použijte fígl s olejem, radí semifinalista MasterChef Česko
Bramborové knedlíky podle našich babiček
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Komentáře