Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš je výborným pokrmem patřícím do klasiky české kuchyně. Základem je kvalitní hovězí maso, které pomalu vaříme, až se rozplývá na jazyku. Jako přílohu ke guláši nejčastěji volíme houskový knedlík nebo čerstvý chléb.

Na pravý guláš je nejlepší hovězí kližka, která je prorostlá tukem a díky tomu zůstane dokonale šťavnatá. Oblíbené jsou ale i guláše z vepřového masa nebo zvěřiny. Dále do něj patří velké množství cibule, která dodá krásnou barvu a zároveň guláš zahustí. Pokud je však cibule méně, můžeme guláš lehce zahustit chlebem

Jak dlouho vařit chleba v guláši

Guláš zahušťujeme čerstvým i starším chlebem. Čerstvý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na malé kostičky. Tvrdý chléb nastrouháme i s kůrkou na malé drobečky.

  • V případě čerstvého chleba zahušťujeme před koncem vaření, je totiž potřeba nakrájený chléb ještě chvíli povařit do zhoustnutí. Stačí zhruba 5 minut
  • Tvrdý chléb zavaříme do hotového guláše
  • Guláš můžeme také zahustit jíškou nebo nastrouhanou syrovou bramborou
Připravte si klasický hospodský guláš podle našeho videonávodu, který vás postupem provede krok za krokem. Podávejte ozdobený čerstvou cibulí a s domácím houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky