Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak dusit kuřecí maso. Postup je velmi jednoduchý a rychlý
Zdroj: Toprecepty.cz

Kuřecí maso je křehké a jemné, zároveň je důležitým zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Jeho příprava je snadná a rychlá, navíc velmi variabilní. Z kuřecího masa lze připravit velké množství chuťově zajímavých pokrmů.

Co je to vlastně "dušení" masa? Dušení je tepelná úprava, při které se připravuje pokrm v uzavřené nádobě v malém množství tekutiny za přítomnosti páry. Dusit můžeme v hrnci nebo v troubě. Podívejte se, jak dusit kuřecí maso.

Jak správně dusit

Velikou výhodou je, že kuřecí maso je křehké a měkké samo o sobě, proto nám dušení nezabere mnoho času.

  • Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené kuřecí maso, osolíme a zprudka opečeme
  • Orestované maso dochutíme kořením podle potřeby, pak podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny potopené. 
  • Přikryjeme pokličkou a dusíme
  • Kuřecí maso je měkké, nepotřebuje tedy dlouhé dušení, ale pokud chceme zredukovat tekutinu, necháme dusit déle.
  • Nakonec můžeme ještě dochutit lžící kečupu nebo zjemnit zakysanou smetanou.

Dušené kuřecí maso je vhodné dietní jídlo. V následujícím videoreceptu pro vás máme zajímavou inspiraci na kuřecí maso s dušenou mrkví a kapustou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli