Jak grilovat krůtí maso? Poradíme jednoduchý návod na přípravu šťavnatého krůtího masa na grilu
Máte v plánu využít závěr léta a něco dobrého ugrilovat? Vyzkoušejte krůtí maso, ať už naporcované, nebo v celku. Překvapí vás svou lahodnou chutí a jemností.
Krůtí maso nabízí nepřeberné množství využití v kuchyni, a to i na grilu. Maso na gril marinujeme minimálně hodinu předem, ideálně však den dopředu. Skvěle se hodí marináda s citronovou šťávou, díky které je maso jemnější a křehčí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou část krůtího masa vybrat
Pokud budeme grilovat krůtu v celku, doporučujeme prošpikovat a přidat koření jak zevnitř, tak z vnější strany masa. Necháme marinovat alespoň jeden den a poté opékáme na rožni alespoň 5 hodin. Ze začátku můžeme opékat v alobalu a až ke konci pro zlatavou kůrku odbalit.
Krůtí stehna je dobré svázat provázkem, aby z nich neunikala šťáva. Marinujeme olejem, kořením a bylinkami a grilujeme přímo na rožnící jehle. Platí zde však pravidlo - čím déle budeme marinovat, tím kratší dobu se stehna budou grilovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krůtí prsa v citronové marinádě
Nejčastěji se využívají krůtí prsa, která jsou libová a chuťově velmi jemná. Inspirujte se naším receptem na citronovou marinádu, která je jednoduchá a maso zůstane krásně šťavnaté.
- Krůtí prsa očistíme od blanek a opatrně naklepeme.
- Marinádu si připravíme smícháním těchto surovin: 1 lžička sójové omáčky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička sušeného oregána, štáva z jednoho citronu. Podle chuti můžeme přidat i oblíbené bylinky - petržel, libeček aj.
- Necháme odležet a před grilováním osolíme.
- Rozpálíme gril a maso z obou stran dozlatova opečeme. Přibližně 8 minut z každé strany.
Jakou přílohu ke krůtímu masu zvolit
Ke krůtímu masu se skvěle hodí grilovaná zelenina, salát a nesmí chybět domácí dresink. Inspirujte se našimi tipy na dresinky k masu, které jsou rychlé a obměnit je můžete podle chuti.
Komentáře