Jak grilovat kukuřici. Výborně chutná, když ji doplníme bylinkovým máslem. Poradíme jednoduchý postup
Grilovaná kukuřice je pochoutkou, která patří k druhé části léta. Připravujeme ji především z cukrové kukuřice, kterou si buď koupíme nebo sami vypěstujeme. Postupem nás provedou oblíbené recepty z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Grilování kukuřice
Klasy potřeme olejem nebo máslem, osolíme a grilujeme ze všech stran do zlatavé barvy (přibližně 10 až 15 minut). Hotovou kukuřici osolíme, opepříme a položíme na ni plátek másla, které jsme promíchali s jemně nakrájenými bylinkami (např. tymián, petrželka, pažitka, bazalka), případně s třeným česnekem. Můžeme ještě pokapat citronovou šťávou.
S čím podávat grilovanou kukuřici
Cukrovou kukuřici využijeme i jinými způsoby než jen na grilování. Zrna kukuřice v mléčné zralosti z klasů snadno okrájíme pomocí ostrého nože. Po krátkém povaření je používáme do rizot, salátů, pomazánek, polévek, omáček a zapékaných pokrmů. Plníme jimi tortilly, palačinky nebo pizzu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Čím naplnit tortilly. Jak nejlépe chutnají oblíbené placky. S těmito náplněmi neuděláte chybu
Historie na talíři: Apačové si pochutnávali na kaktusech a placky pečené nad ohněm ochucovali chilli a divokou cibulí
Komentáře