Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak grilovat kukuřici. Výborně chutná, když ji doplníme bylinkovým máslem. Poradíme jednoduchý postup
Zdroj: Top recepty

Grilovaná kukuřice je pochoutkou, která patří k druhé části léta. Připravujeme ji především z cukrové kukuřice, kterou si buď koupíme nebo sami vypěstujeme. Postupem nás provedou oblíbené recepty z našeho receptáře.

Kukuřici oloupeme a odstraníme z ní vlákna. Zařízneme okraje a klasy povaříme v osolené vodě po dobu 10 až 20 minut (podle druhu a velikosti). Po vytažení z vody do každého kusu můžeme zapíchnout špejli pro snazší manipulaci

Grilování kukuřice

Klasy potřeme olejem nebo máslem, osolíme a grilujeme ze všech stran do zlatavé barvy (přibližně 10 až 15 minut). Hotovou kukuřici osolíme, opepříme a položíme na ni plátek másla, které jsme promíchali s jemně nakrájenými bylinkami (např. tymián, petrželka, pažitka, bazalka), případně s třeným česnekem. Můžeme ještě pokapat citronovou šťávou.

S čím podávat grilovanou kukuřici

Grilovanou kukuřici podáváme buď samotnou, nebo třeba s grilovanou zeleninou či s kousky masa. Následující video nám ukáže, jak postupovat při grilování kuřecího masa.

Cukrovou kukuřici využijeme i jinými způsoby než jen na grilování. Zrna kukuřice v mléčné zralosti z klasů snadno okrájíme pomocí ostrého nože. Po krátkém povaření je používáme do rizot, salátů, pomazánek, polévek, omáček a zapékaných pokrmů. Plníme jimi tortilly, palačinky nebo pizzu.

 

 

 

 

 

Další tipy a triky