Jak jednoduše tvarovat koláče. Podívejte se na video s jednoduchým návodem
Koláče jsou tradiční český druh pečiva, pocházející z Moravy. Jsou to malé kruhové nebo čtvercové kousky kynutého těsta, které jsou obvykle plněné ovocem, tvarohem, mákem nebo jinými sladkými náplněmi. Často se podávají na oslavách a svátcích.
Vytvarování koláčů může vypadat trochu náročně, ale není na tom nic těžkého. Pokud si v této fázi pečení dáme záležet, budou koláče po upečení nejen chuťově vynikající, ale i krásné na pohled. A to je důležité.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvarovat koláče
Než začneme tvarovat koláče, je nutné si dobře připravit plech.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, ze kterých vytvarujeme bulky.
- Bulky opatrně naskládáme na pečicí papír spojem dolů. Je důležité mezi nimi nechat dostatek místa.
- Každou bulku lehce stlačíme dlaní tak, aby vznikla placička.
- Pomocí sklenice vytlačíme důlek doprostřed každé placky.
-
Na střed těsta naneseme náplň podle vlastního výběru. Ta může být ovocná, tvarohová, maková, nebo jakákoli jiná.
-
Nakonec koláče potřeme rozšlehaným vejcem pro lesklý povrch a můžeme posypat drobenkou.
Pochutnat si na tradičních koláčích nemusíte jen na moravských hodech, masopustu nebo svatbách. S tímto návodem si je můžete připravit doma kdykoli. Neváhejte a napište do komentáře, jakou náplň máte nejraději vy. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře