Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krájení masa přes vlákno je klíčovým trikem, který může zásadně ovlivnit chuť a strukturu pokrmu. Tento jednoduchý, ale často opomíjený postup zajišťuje, že maso bude po uvaření křehčí a bude se snadněji žvýkat.

Kvalitní maso je základem skvělého jídla, ale i to nejlepší maso může být tuhé a náročné na kousání, pokud není správně nakrájené. Správný způsob krájení masa přes vlákno je jednou z nejjednodušších metod, jak dosáhnout jemné a šťavnaté konzistence jídla

Jak krájet maso přes vlákna

Základem úspěchu je správný typ nože, který je dobře naostřený. Na ostrý nůž není třeba vyvíjet velký tlak, naopak projede masem naprosto lehce.

  • Každý kus masa obsahuje svalová vlákna, která běží určitým směrem. Když maso krájíte „přes vlákno“, znamená to, že krájíte napříč těmito vlákny, čímž je rozrušíte a zkrátíte
  • Nejprve si tedy kus masa před sebou důkladně prohlédněte a zjistěte, kudy svalová vlákna vedou.
  • Následně se můžete pustit do krájení tak, abyste svalová vlákna překrájeli. Díky tomu bude maso stravitelnější a půjde lépe rozžvýkat.
Správné krájení masa přes vlákno je jednoduchý krok, který může dramaticky zlepšit texturu i chuť vašeho pokrmu. Ať už připravujete steak, vepřové nebo kuřecí maso, věnujte pozornost směru vláken a krájejte je napříč. Odměnou vám bude křehké, šťavnaté a snadno rozžvýkatelné maso.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky