Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Při přípravě masa je velmi důležité, jakým směrem ho krájíme - jestli přes, nebo podél vlákna. Hovězí a vepřové maso krájíme proti vláknu, čímž narušíme strukturu masa, a to bude po tepelné úpravě křehčí. To samé platí u masa kuřecího.

Není maso jako maso a při jeho přípravě je velmi důležité vědět, jak ho správně nakrájet a připravit k dalšímu použití, aby nám po vytažení masa z trouby nezůstal jen vysušený a gumový kousek. Při správném krájení masa budete nadšení výsledkem. Podívejte se na krátké video, kde vám ukážeme, jak na správnou techniku krájení hovězí kližky, vepřové plece a kuřecího prsa.

Krájení masa proti vláknu

Postup je snadný:

  1. Nejprve si připravte ostrý nůž, očistěte maso a okrájejte přebytečné blány
  2. Už při pohledu na maso uvidíte, jakým směrem vedou vlákna masa.
  3. Vezměte si kus masa a začněte krájet plátky napříč, proti směru vláken
  4. Hotové plátky masa pak dále upravte podle potřeby.

Vyzkoušejte tyto masité pochoutky:

Dejte nám do komentáře vědět, jak se vám krájení masa povedlo.

 

Komentáře

Další tipy a triky