Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý maďarský guláš je hovězí maso ve vlastní šťávě, připravené se stejným podílem cibule. Do šťávy přidáváme suroviny typické pro danou oblast. Guláš podáváme s chlebem, knedlíkem, noky nebo tarhoňou.

Maďarský guláš je stejně jako ostatní guláše "zaručeně pravý", ale tomu tak nikdy není ani nebude. Každý region, každá obec i rodina má své vlastní recepty na guláše děděné po generace - a všichni dají ruku do ohně za pravost toho svého.

Jak připravit základ na guláš

Základ je to, co mají všechny guláše společné:

Co patří do maďarského guláše

Zde se recepty rozcházejí podle místních zvyklostí:

Na přípravu poctivého hovězího guláše se můžeme podívat v našem videu:

Komentáře (2)

Tohle prosím není recept na maďarský guláš. A už vůbec ne na "pravý" maďarský guláš. Maďarský guláš je zcela něco jiného, je to spíše polévka, dominuje kořenová zelenina, brambor, a pár kousků hovězího masa. To co popisujete je typický český guláš.

Pcerv: Bohužel vám musím oponovat i proto, že moje rodina žije v Maďarsku. Jejich guláš je maso s hustou šťávou. To, co popisujete vy, je perkelt. Ale chápu, že rozdílné rodiny = rozdílné recepty.

Další tipy a triky