Jak zamrazit petrželovou nať? Nejjednodušší způsob uskladnění aromatických bylinek se vyplatí
Přebytek petržele nás přímo vybízí hledat způsob, jak si její chuť uchovat na pozdější využití. Zamrazení je velmi jednoduchý a efektivní způsob skladování bylinek. Zároveň bude chuť a vzhled ve vařených a pečených pokrmech téměř k nerozpoznání, skoro jako bychom použili čerstvou petrželku.
Zmražené bylinky používáme do polévek, zapékaných jídel, hodí se také do karbanátků či sekané. Využijeme je v nádivkách, omeletách či slaných roládách. Petržel má jemnou a příjemnou chuť, její zásoba nám jistě přijde vhod a v kuchyni se neztratí.
Jak zmrazit petrželovou nať
Dorůstá vám na zahradě krásná a svěží petržel, kterou je potřeba sklidit?
- Nejjednodušší způsob uskladnění bylinek v dnešní době je zamrazení.
- Sklizenou petržel omyjte, nechte okapat a nadrobno nakrájejte. Práci vám usnadní elektrický sekáček.
- Pak petrželku uložte do krabičky či sáčku, nezapomeňte označit názvem, poté dejte do mrazničky.
- Můžete rovnou vytvářet i bylinkové směsi, volte takové, jaké opravdu využijete do konkrétních jídel. Sáčky si popište, abyste věděli, kdy po nich máte sáhnout.
- A pokud nechcete mít bylinky zmrzlé do velké "hroudy", pak nejprve zamrazte jednotlivé porce bylinek v tvořítkách na led, ve kterých upěchovanou bylinku zalijete vodou. Kostky po zmrznutí přesypte do krabičky či sáčku a opět vraťte do mrazničky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jiné způsoby uchování petržele
Mražení bylinek vám půjde snadno a rychle. Pokud ale hledáte další způsoby uskladnění přebytků bylinek, pak je můžete také sušit nebo je nakládat spolu s další zeleninou do soli. Máte-li petržele dostatek, určitě se dobře zásobte různými způsoby.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit libečkové pesto. Oblíbená zahradní rostlina výborně ochutí polévky, guláše i karbanátky
Jak připravit karbanátky v troubě s menším množstvím tuku. Chutnají výborně a úprava je šetrnější
Jak uchovat syrovou zeleninu v soli? Zeleninová směs vydrží až do další sezony a výborně dochutí naše polévky a další jídla
Komentáře