Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchaná krémová vejce, která se rozplývají na jazyku. To je cílem každého z nás, když se pustíme do přípravy této pochoutky. Pokud nevíte, jak na to, koukněte na náš videonávod, ve kterém se to dozvíte.

Míchaná vejce jsou nejoblíbenější snídaní, ale mohou být i skvělou lehkou večeří. Základem krémové konzistence a nadýchanosti je máslo. Důležité je nenechat vejce příliš srazit, ať nejsou vysušená. Míchaná vajíčka lze dále ochutit různými ingrediencemi, což umožňuje širokou variabilitu chutí a kombinací. 

Jak tedy připravit dokonalá míchaná vejce? 

Perfektní krémová míchaná vejce zvládnete připravit hned dvěma způsoby. 

  1. První způsob: Vejce rozklepneme do hrníčku/misky, přidáme smetanu ke šlehání a dobře rozšleháme. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, nalijeme vajíčka a při mírné teplotě neustále mícháme silikonovou stěrkou. V průběhu míchání přidáme do vajec ještě malý kousek másla a postupně rozmícháme. 
  2. Druhý způsobVejce rozklepneme do hrníčku/misky a rozšleháme. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, nalijeme vejce a při mírné teplotě mícháme ode dna silikonovou stěrkou. Vajíčka stáhneme z plotny těsně před dovařením, nandáme je na talíř a zasypeme parmezánem.  

Míchaná vejce jsou skvělá samotná, ale také například naplněná v tortille či slané palačince. Můžete do nich přidat cibulku, šunku nebo třeba žampiony

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky