Jak připravit dokonalá míchaná vejce? Máme pro vás video se dvěma způsoby
Míchaná krémová vejce, která se rozplývají na jazyku. To je cílem každého z nás, když se pustíme do přípravy této pochoutky. Pokud nevíte, jak na to, koukněte na náš videonávod, ve kterém se to dozvíte.
Míchaná vejce jsou nejoblíbenější snídaní, ale mohou být i skvělou lehkou večeří. Základem krémové konzistence a nadýchanosti je máslo. Důležité je nenechat vejce příliš srazit, ať nejsou vysušená. Míchaná vajíčka lze dále ochutit různými ingrediencemi, což umožňuje širokou variabilitu chutí a kombinací.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak tedy připravit dokonalá míchaná vejce?
Perfektní krémová míchaná vejce zvládnete připravit hned dvěma způsoby.
- První způsob: Vejce rozklepneme do hrníčku/misky, přidáme smetanu ke šlehání a dobře rozšleháme. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, nalijeme vajíčka a při mírné teplotě neustále mícháme silikonovou stěrkou. V průběhu míchání přidáme do vajec ještě malý kousek másla a postupně rozmícháme.
- Druhý způsob: Vejce rozklepneme do hrníčku/misky a rozšleháme. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, nalijeme vejce a při mírné teplotě mícháme ode dna silikonovou stěrkou. Vajíčka stáhneme z plotny těsně před dovařením, nandáme je na talíř a zasypeme parmezánem.
Míchaná vejce jsou skvělá samotná, ale také například naplněná v tortille či slané palačince. Můžete do nich přidat cibulku, šunku nebo třeba žampiony.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Tortilla s vaječnou omeletou: Nezvyklá kombinace vláčné placky, šťavnatých vajec a křupavé zeleniny překvapí výtečnou chutí
Jak rozklepnout vejce? Jde to několika jednoduchými způsoby
Komentáře