Domácí guacamole: Jeho příprava je velmi jednoduchá, vyzkoušejte ho s námi
Pomazánka z hruškovce přelahodného, jak se rostlina avokáda správně nazývá, je velmi chutná a zdravá. Avokádo je vhodné i pro děti již od batolecího věku. Ve správné zralosti je považováno za superpotravinu.
Avokádo využijeme hlavně ve studené kuchyni do pomazánek, salátů, dresinků, smoothie a dalších dobrot. Plod je však potřeba umět dobře vybrat. Někdy koupíme avokádo nedozrálé, pak každé zabalíme do novin - během pár dnů v pokojové teplotě dojde. Správně zralé má dužninu jemnou a měkkou jako máslo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit guacamole
Samotná příprava je jednoduchá. Potřebujete avokádo, citrónovou nebo limetkovou šťávu, červenou cibuli (má pro studenou kuchyni jemnější chuť a pěknou barvu), malá rajčátka, třený česnek se solí, čerstvě drcený pepř, milovníci ostrých chutí mohou přidat chilli papričku.
- Avokádo rozmačkejte vidličkou a ihned zakapejte citrónem nebo limetkou, aby neztmavlo.
- Cibuli nakrájejte na co nejjemnější kousky.
- Rajčátka rozpulte, vymáčkněte z nich šťávu a dužninu nakrájejte nadrobno.
- Vše smíchejte, ochuťte česnekem se solí, pepřem, případně chilli papričkou.
Dip podávejte v misce s tortillovými chipsy nebo jako pomazánku k pečivu. Začátečníkům pomůže i návodné video - pojďte si s námi tuto dobrotu připravit.
Komentáře