Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z hruškovce přelahodného, jak se rostlina avokáda správně nazývá, je velmi chutná a zdravá. Avokádo je vhodné i pro děti již od batolecího věku. Ve správné zralosti je považováno za superpotravinu.

Avokádo využijeme hlavně ve studené kuchyni do pomazánek, salátů, dresinků, smoothie a dalších dobrot. Plod je však potřeba umět dobře vybrat. Někdy koupíme avokádo nedozrálé, pak každé zabalíme do novin - během pár dnů v pokojové teplotě dojde. Správně zralé má dužninu jemnou a měkkou jako máslo.

Jak připravit guacamole

Samotná příprava je jednoduchá. Potřebujete avokádo, citrónovou nebo limetkovou šťávu, červenou cibuli (má pro studenou kuchyni jemnější chuť a pěknou barvu), malá rajčátka, třený česnek se solí, čerstvě drcený pepř, milovníci ostrých chutí mohou přidat chilli papričku.

Dip podávejte v misce s tortillovými chipsy nebo jako pomazánku k pečivu. Začátečníkům pomůže i návodné video - pojďte si s námi tuto dobrotu připravit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky