Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí křupavé hranolky jsou velmi oblíbený a žádaný pokrm, který se hodí jako příloha i samostatně pouze s omáčkou. Ovšem hranolky z horkovzdušné fritézy jsou bez tuku a navíc naprosto návykové.

Všem je nám známo, že klasické hranolky usmažené ve vysoké vrstvě oleje, nejsou zdravou záležitostí. Ovšem horkovzdušná fritéza domácí hranolky připraví pouze pomocí horkého vzduchu s kapkou kvalitního olivového oleje.

Jak připravit hranolky z fritézy

Na báječné hranolky si připravíme tyto suroviny: 500 g brambor, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky octu a koření podle naší chuti - sůl, koření na brambory či uzenou papriku.

  1. Brambory oloupeme, případně, pokud mají hezkou slupku, tak řádně omyjeme a ponecháme.
  2. Brambory nakrájíme na hranolky nebo použijeme speciální kráječ. Hranolky vložíme do misky se studenou vodou, přidáme ocet a necháme uležet zhruba 30 minut. Po uplynutí doby hranolky scedíme a důkladně osušíme papírovou utěrkou.
  3. V míse smícháme olej s kořením a ve směsi pečlivě hranolky promícháme a fritézu rozehřejeme na 1 minutu.
  4. Podle velikosti fritovacího košíku nasypeme správné množství hranolek a fritujeme při 200 °C po dobu cca 15 minut. Košík bychom neměli přeplňovat, množství můžeme rozdělit na 2 várky.

Tip pro vás: Během fritování několikrát košík vytáhneme a protřepeme, díky tomu budou všechny hranolky dokonale křupavé. Na závěr je můžete dochutit solí podle potřeby.

Pojďte si podle videonávodu připravit dokonale vypadající bramborové hranolky, které jednoduše ozdobně nakrájíte. Upéct je můžete v horkovzdušné fritéze. Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli