Jak na hranolky z horkovzdušné fritézy? Jsou dokonale křupavé i bez použití tuku
Domácí křupavé hranolky jsou velmi oblíbený a žádaný pokrm, který se hodí jako příloha i samostatně pouze s omáčkou. Ovšem hranolky z horkovzdušné fritézy jsou bez tuku a navíc naprosto návykové.
Všem je nám známo, že klasické hranolky usmažené ve vysoké vrstvě oleje, nejsou zdravou záležitostí. Ovšem horkovzdušná fritéza domácí hranolky připraví pouze pomocí horkého vzduchu s kapkou kvalitního olivového oleje.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hranolky z fritézy
Na báječné hranolky si připravíme tyto suroviny: 500 g brambor, 5 lžic olivového oleje, 2 lžičky octu a koření podle naší chuti - sůl, koření na brambory či uzenou papriku.
- Brambory oloupeme, případně, pokud mají hezkou slupku, tak řádně omyjeme a ponecháme.
- Brambory nakrájíme na hranolky nebo použijeme speciální kráječ. Hranolky vložíme do misky se studenou vodou, přidáme ocet a necháme uležet zhruba 30 minut. Po uplynutí doby hranolky scedíme a důkladně osušíme papírovou utěrkou.
- V míse smícháme olej s kořením a ve směsi pečlivě hranolky promícháme a fritézu rozehřejeme na 1 minutu.
- Podle velikosti fritovacího košíku nasypeme správné množství hranolek a fritujeme při 200 °C po dobu cca 15 minut. Košík bychom neměli přeplňovat, množství můžeme rozdělit na 2 várky.
Tip pro vás: Během fritování několikrát košík vytáhneme a protřepeme, díky tomu budou všechny hranolky dokonale křupavé. Na závěr je můžete dochutit solí podle potřeby.
Komentáře