Existuje šlehačka bez tuku a laktózy? Tato pěna ji může skvěle nahradit
Také milujete šlehačku, ale držíte dietu, ať už dobrovolně nebo nedobrovolně? Zkuste s námi připravit „šlehačku“ bez tuku a laktózy. Uplatnění je široké, využijete ji ke zdobení všech oblíbených moučníků a dobrot.
Šlehačku někdo miluje a někdo "nemusí". Pak jsou ještě lidé, kteří šlehačku mají rádi, ale nemohou nebo nechtějí ji kvůli obsahu tuku nebo nesnášenlivosti laktózy. Pro ně je varianta beztučné pěny, která vypadá a chutná skoro jako šlehačka, skvělou alternativou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na šlehačku bez tuku
Základem této pěny je moučná kaše zpevněná želatinou a nadlehčená šleháním s vaječnými bílky.
- Syrové bílky musí být z čerstvých vajec od spolehlivého zdroje a v pokojové teplotě.
- Želatinu práškovou nebo plátkovou (s plátkovou se lépe pracuje) namočíme v malém množství studené nebo vlažné vody a necháme nabobtnat.
- Pokud toužíme po barevné šlehačce, namočíme želatinu v ovocné šťávě.
- Z vody, mouky a cukru uvaříme za stálého míchání kaši. Můžeme ochutit vanilkou. Odstavíme.
- Do horké kaše přidáme dobře namočenou želatinu a důkladným mícháním ji rozpustíme.
- Pak už nám pomohou šlehací metly nějakého přístroje, nejlépe robota.
- Šleháme kaši do zchladnutí, během šlehání postupně přidáme bílky.
- Vyšleháme do bílé lehké pěny. Použijeme ihned, „šlehačka“ totiž brzy spadne.
Tato pěna se hodí všude tam, kde pravá šlehačka. Uplatníme ji v pohárech, na dortech a zákuscích.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Už jste ochutnali rychlé a snadné falešné donuty s polevou i zdobením, které chutnají úplně všem?
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře