Jak uvařit rychle a chutně polévku? Čekáte návštěvu a nemáte čas stát dlouho u sporáku? U nás máte z čeho vybírat
Každá hospodyňka má svůj výběr osvědčených receptů na skvělé polévky. Některé se vaří déle, ale tentokrát jsme vybrali takové, které jsou uvařené přímo bleskově. Budou se nám hodit, když se vrátíme z procházky a chceme rychle zahřát chutným jídlem rodinu, nebo když má přijít návštěva.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Polévka s krupicí a vejcem
Tato polévka je plná chutné zeleniny a zahuštěná vajíčkem a dětskou krupičkou. Při podávání bude mít určitě úspěch u malých i velkých.
- Potřebujeme 1 velkou mrkev, 1 vejce, dětskou krupičku, trochu mražené zeleniny, kousek másla (nebo trošku oleje), masový vývar nebo vodu a na posypání např. pažitku.
- Do hrnce nastrouháme mrkev, přidáme máslo, chvilku smažíme.
- Pak přidáme krupičku a vejce. Mícháme a necháme chvíli, aby se vejce srazila.
- Ihned zalijeme vroucí vodou nebo horkým vývarem.
- Přidáme mraženou zeleninu a vaříme asi 10 minut. Podle potřeby dosolíme. Kdo chce, přidá domácí nebo koupené polévkové koření, případně kostku bujónu.
- Na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Nejrychlejší zeleninové polévky
Množství a druh přidané zeleniny si můžeme v polévce upravit podle svého. Nejchutnější jsou: květák, mrkev, kořenová petržel, celer, zelený hrášek, růžičková kapusta, pórek, kukuřice a brokolice. Zeleninu můžeme také přidat teprve poté, co jsme krupičku a vejce zalili horkou vodou. A místo dětské krupičky lze stejným způsobem použít jemné ovesné vločky.
Komentáře