Jak na Míša řezy: Vyzkoušejte užitečné tipy na přípravu oblíbeného moučníku
Míša řezy obohacují naše chuťové buňky už po mnoho let. Zavzpomínejte s námi na dětství a návštěvy cukrárny. Připravte si rovnou celý plech této pochoutky. Nemusíte se obávat množství, protože za chvíli bude vše pryč.
Delikátní souhra kakaového piškotu, tvarohového krému a křupavé čokoládové polevy nenechá nikoho v klidu. Nejspíš i proto se Míša řezy připravují rovnou na celý plech. Připravte si úžasnou sladkou tečku na oslavu nebo jen tak k odpolední kávě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na dokonalé Míša řezy
S našimi tipy se vám určitě zadaří a během pár chvil zůstane jen prázdný plech.
- Žloutky není potřeba šlehat s cukrem a zvlášť připravovat sníh z bílků. Vyšlehejte celé vejce spolu s cukrem, vůbec nic se nestane.
- Klasický cukr můžete nahradit cukrem třtinovým, který piškotovému těstu dodá karamelovou chuť i tmavší odstín, obzvláště v kombinaci se skořicí.
- Mouku vmíchejte do těsta za pomoci metličky, díky které se vyhnete tvorbě hrudek během zapracovávání suchých ingrediencí.
- Těsto míchejte jemně a opatrně, abyste zachovali jeho objem a výsledný korpus byl krásně nadýchaný.
- Troubu si předem předehřejte, aby pečení bylo rychlé a efektivní. Hotový piškot poté nechte zcela vychladnout.
- Ten nejlepší tvarohový krém připravíte z 500 g plnotučného tvarohu (z vaničky), 250 ml smetany ke šlehání a 100 g moučkového cukru. Přidat můžete také vanilkový lusk. Všechny ingredience stejné teploty vyšlehejte do jemné, krémové, přesto lehce řidší konzistence. Korpus přebytečnou vlhkost natáhne.
- Piškotové těsto namazané krémem nechte alespoň 2 hodiny vychladit v lednici, klidně však i přes noc. Pokud spěcháte, můžete takto připravený základ na chvíli vložit do mrazáku pro jeho rychlejší tuhnutí.
- Na čokoládovou polevu použijte 200 g hořké čokolády a 30 g kokosového oleje. Vznikne vám tak krásně lesklá poleva.
Po úplném vychlazení pak nakrájejte celý obsah plechu na úhledné kostky a hurá na mlsání. Díky praktickému videoreceptu nepřijdete o žádný detail přípravy Míša řezů, tak směle do toho (a půl je hotovo):
Komentáře
8. 2. 2024 11:15
7. 2. 2024 23:27
4. 2. 2024 17:51