Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy obohacují naše chuťové buňky už po mnoho let. Zavzpomínejte s námi na dětství a návštěvy cukrárny. Připravte si rovnou celý plech této pochoutky. Nemusíte se obávat množství, protože za chvíli bude vše pryč.

Delikátní souhra kakaového piškotu, tvarohového krému a křupavé čokoládové polevy nenechá nikoho v klidu. Nejspíš i proto se Míša řezy připravují rovnou na celý plech. Připravte si úžasnou sladkou tečku na oslavu nebo jen tak k odpolední kávě.

Jak na dokonalé Míša řezy

S našimi tipy se vám určitě zadaří a během pár chvil zůstane jen prázdný plech.

  1. Žloutky není potřeba šlehat s cukrem a zvlášť připravovat sníh z bílků. Vyšlehejte celé vejce spolu s cukrem, vůbec nic se nestane.
  2. Klasický cukr můžete nahradit cukrem třtinovým, který piškotovému těstu dodá karamelovou chuť i tmavší odstín, obzvláště v kombinaci se skořicí.
  3. Mouku vmíchejte do těsta za pomoci metličky, díky které se vyhnete tvorbě hrudek během zapracovávání suchých ingrediencí.
  4. Těsto míchejte jemně a opatrně, abyste zachovali jeho objem a výsledný korpus byl krásně nadýchaný.
  5. Troubu si předem předehřejte, aby pečení bylo rychlé a efektivní. Hotový piškot poté nechte zcela vychladnout.
  6. Ten nejlepší tvarohový krém připravíte z 500 g plnotučného tvarohu (z vaničky), 250 ml smetany ke šlehání a 100 g moučkového cukru. Přidat můžete také vanilkový lusk. Všechny ingredience stejné teploty vyšlehejte do jemné, krémové, přesto lehce řidší konzistence. Korpus přebytečnou vlhkost natáhne.
  7. Piškotové těsto namazané krémem nechte alespoň 2 hodiny vychladit v lednici, klidně však i přes noc. Pokud spěcháte, můžete takto připravený základ na chvíli vložit do mrazáku pro jeho rychlejší tuhnutí.
  8. Na čokoládovou polevu použijte 200 g hořké čokolády a 30 g kokosového oleje. Vznikne vám tak krásně lesklá poleva.

Po úplném vychlazení pak nakrájejte celý obsah plechu na úhledné kostky a hurá na mlsání. Díky praktickému videoreceptu nepřijdete o žádný detail přípravy Míša řezů, tak směle do toho (a půl je hotovo):

Komentáře

Mascarpone: Každý recept (nejen na Míša řezy) se v mnohém liší a nelze mít natočenou každou jednotlivou variantu. Z tipů si tak každý vybere to, co se mu hodí a líbí. Krásný den :-)

Video patří k jinému receptu!

Moje oblíbené... Vyzkouším.:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky