Naložená vajíčka jsou chutnou a pikantní specialitou. Připravíme je podle osvědčených receptů
Naložená vajíčka se připravují podobně jako nakládaný hermelín nebo "utopenci". Chutí a variant postupů je mnoho, záleží na nás, jaké koření a bylinky si na ochucení vajec vybereme. Specialitu využijeme především ve studené kuchyni.
Pikantní naložená vejce
Vejce krásně zbarvená
Vejce nejprve uvaříme natvrdo, poté je zalijeme sterilovanou červenou řepou a přidáme koření. Uložíme v lednici. Vejce získají krásnou barvu, používáme je pak do salátů. Kombinujeme je se zeleninou a sýry, podáváme s pečivem nebo k vařeným pokrmům. Čím déle vajíčka necháme naložená, tím bude barva výraznější. Při kratším naložení bude efektně zbarvený jen povrch vajec.
Naložená křepelčí vajíčka
Křepelčí vajíčka uvaříme, poté je protřeseme v hrnci (narušená skořápka půjde lépe loupat) a oloupeme. Naskládáme je do sklenic, společně s cibulí a zeleninou. Kdo chce, přidá na kolečka nakrájené klobásky. Doplníme stroužky česneku a zalijeme nálevem. Můžeme sterilovat.
Komentáře