Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také si rádi pochutnáte na dokonale nadýchaných a sněhovým krémem naplněných kremrolích? Není divu, nejenže vypadají krásně, ale také chutnají božsky. Ukážeme vám, jak jednoduše namotat kremrole, aby byla jedna jako druhá.

Kremrole se vyrábí z listového, někdy také z křehkého, těsta, které se namotává na speciální kovové trubičky, ty jim dají po upečení ten správný tvar. Poté už je stačí jen naplnit krémem podle vlastní chuti či fantazie a vychutnat si jejich dokonalou chuť. Ukážeme vám jednoduchý postup, jak snadno a rychle namotat kremroli na kovovou trubičku, aby po upečení vypadala krásně. 

Jak namotat kremrole? 

Je to velmi snadné. 

  1. Nejdříve si rozšlehejte vejce v misce.
  2. Poté si vyválejte z připraveného těsta obdélník ve velikosti 30 x 40 cm, silný přibližně 2 mm.
  3. Rozválené těsto potřete rozšlehaným vajíčkem.
  4. Nakrájejte je na 14 stejných pásků.
  5. Můžete začít namotávat na kovové trubičky tak, že okraje těsta by se měly mírně překrývat.
  6. Namotané trubičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte se vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut
  8. Ještě vlažné kremrole opatrně sundejte z trubiček a nechte vychladnout

Určitě se vám povedlo namotat krásné kremrole, jednu jako druhou. V letní sezóně si můžete zkusit podle známého pekaře Josefa Maršálka připravit dokonalé kremrole, naplněné malinovým sněhem

Podělte se s námi o své tipy, z jakého těsta nejraději připravujete oblíbené kremrole neboli "trubičky". Za vaše reakce pod článkem budeme velmi rádi. 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli