Jak namotat těsto na kremrole na kovové trubičky: Jde to s proužky i s válečky těsta
Kremrole je cukrářský výrobek původem z Rakouska. Připravuje se z listového těsta, které se ve tvaru proužků namotává na kovové trubičky, na kterých se následně i peče. Po sundání z trubiček se otvor kremrolí plní bílkovým sněhem nebo šlehačkou.
Recept na kremrole je jednoduchý - kup listové těsto, rozválej ho, nařež proužky, namotej je na trubičky a upeč. Někdy to tak jednoduché není - nemáme trubičky nebo nevíme, jak těsto namotat. Poradíme vám, jak na to.
Postup při navíjení těsta
Kremrole jsou nejrychlejší z listového těsta, ale někdo má i vlastní recept:
- Rozválené těsto nařežeme nožem nebo rádýlkem na 3 cm proužky, dlouhé 10 cm (podle velikosti trubičky).
- Přimáčkneme konec k trubičce a našikmo motáme, až dosáhneme konce trubičky. Těsto odřízneme a změříme si potřebnou délku.
- Kremrolky položíme na plech spojem dolů. Také můžeme konce těsta potřít vajíčkem a přimáčknout k sousedícímu proužku, přilepí se.
- Někdo dá přednost vyválení tenkých válečků těsta, které navine na trubičku. Trubičku je nutné poválet po stole - proužky se rozplácnou a spojí.
- Proužky se musí trošičku překrývat, aby se při pečení nerozevřely.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Retro cukrárna: Kremrole z jemného křehkého těsta plněné nadýchanou náplní z bílků a cukru se rozplývají na jazyku
Jak naplnit tradiční koláčky? Poradíme, jakou do nich zvolit náplň i jak je zabalit
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře