Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak namotat těsto na kremrole na kovové trubičky: Jde to s proužky i s válečky těsta
Zdroj: Pixabay - vjkombajn

Kremrole je cukrářský výrobek původem z Rakouska. Připravuje se z listového těsta, které se ve tvaru proužků namotává na kovové trubičky, na kterých se následně i peče. Po sundání z trubiček se otvor kremrolí plní bílkovým sněhem nebo šlehačkou.

Recept na kremrole je jednoduchý - kup listové těsto, rozválej ho, nařež proužky, namotej je na trubičky a upeč. Někdy to tak jednoduché není - nemáme trubičky nebo nevíme, jak těsto namotat. Poradíme vám, jak na to.

Postup při navíjení těsta

Kremrole jsou nejrychlejší z listového těsta, ale někdo má i vlastní recept:

  • Rozválené těsto nařežeme nožem nebo rádýlkem na 3 cm proužky, dlouhé 10 cm (podle velikosti trubičky).
  • Přimáčkneme konec k trubičce a našikmo motáme, až dosáhneme konce trubičky. Těsto odřízneme a změříme si potřebnou délku.
  • Kremrolky položíme na plech spojem dolů. Také můžeme konce těsta potřít vajíčkem a přimáčknout k sousedícímu proužku, přilepí se.
  • Někdo dá přednost vyválení tenkých válečků těsta, které navine na trubičku. Trubičku je nutné poválet po stole - proužky se rozplácnou a spojí.
  • Proužky se musí trošičku překrývat, aby se při pečení nerozevřely.
Pokud nemáme kovové trubičky na kremrole, můžeme srolovat alobal a upéct kremrole na něm. Možná máme v dílně kovové trubičky nebo tyčky - obalíme je alobalem a máme formičky. Někdy stačí, když se zeptáme sousedky a trubičky si prostě půjčíme. Nebojte se experimentovat, nic na tom není.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky