Čokoládová poleva dokáže pěkně potrápit. Jak ji napravit, aby byla zase pěkně hladká
Čokoládová poleva se připravuje z rozpuštěné čokolády s obsahem tuku 50 % a více. Krájecí polevu vyrobíme z horké šlehačky, čokolády a kakaa. Někdy se však poleva srazí a to je problém. Je možné ji napravit, abychom ji nemuseli vyhodit?
Čokoládová poleva se připravuje z rozpuštěné čokolády s obsahem tuku 50 % a více. Pro získání vláčnosti přidáváme tuk - buď ztužený tuk Omega, kakaový tuk, máslo, trochu horké smetany nebo vody. Polevou můžeme polít cukroví a malé zákusky.
Krájecí měkkou polevu vyrobíme zahřátím šlehačky a přimícháním vysokoprocentní čokolády a práškového kakaa. Mícháme metličkou, dokud se poleva dokonale nesmíchá. Tato poleva je vhodná na dorty a zákusky, které se krájí, protože se neláme.
Sražená poleva
Čokoláda se musí rozpouštět pomalu, jinak se srazí. Volíme proto rozpouštění ve vodní lázni, kdy se dno kastrůlku nesmí dotýkat hladiny horké vody. Pokud se poleva srazí, napravíme ji opětovným zahřátím ve vodní lázni a postupným přilitím několika lžic vařící vody. Mícháme, dokud se poleva nespojí. Někdy pomůže i pár kapek oleje. Musíme si dát pozor, aby nám do polevy nekápla voda - to je také jedna z příčin sražení.
V našem videu je krásně vidět, jak se čokoládová poleva připravuje:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Cukrář Josef Maršálek radí, jak zajistit, aby buchty nebyly vysušené. Klíčem k úspěchu je hlavně neuspěchat přípravu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Komentáře